Şarkılar Bizi Söyler Sümer Ezgü kimdir, nereli, evli mi? Sümer Ezgü kaç yaşında, gerçek adı nedir? Sümer Ezgü hayatı ve biyografisi

Her Cumartesi ekranlara gelen Şarkılar Bizi Söyler her hafta farklı bir konsept ile ekrana geliyor. Bu hafta konusu “Türk Halk Müziği” oldu. Şarkılar Bizi Söyler programının bu haftaki konuklarından birisi de Sümer Ezgü oldu. Sümer Ezgü hakkında bilgi almak isteyen kişiler araştırma yapıyor. Peki, Sümer Ezgü kimdir? Sümer Ezgü nereli? Sümer Ezgü kaç yaşında? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

02.04.2022-17:46 - (Son Güncelleme: 02.04.2022-17:46) Şarkılar Bizi Söyler Sümer Ezgü kimdir, nereli, evli mi? Sümer Ezgü kaç yaşında, gerçek adı nedir? Sümer Ezgü hayatı ve biyografisi

Kanal D ekranlarında yerini alan Şarkılar Bizi Söyler eğlence programı 2 Nisan 2022 Cumartesi ekrana gelecek. Sunuculuğunu Sibel Can ve Hakan Altun'un yaptığı, klarneti ile şov yapan Hüsnü Şenlendirici’nin yer aldığı program birçok kişi tarafından takip ediliyor. İzleyicilerin yoğun ilgi gösterdiği program şarkılarla kulaklarımızı şenlendiriyor. 43. Bölümü ile ekranlara gelecek olan programın bu haftaki teması “Türk Halk Müziği” oldu. Türk Halk Müziğinin usta isimi Sümer Ezgü, bu hafta Şarkılar Bizi Söylerde olacak. Sümer Ezgü hakkında bilgi almak isteyen kişiler araştırmalarını hızlandırdı. Peki, Sümer Ezgü kimdir? Sümer Ezgü nereli? Sümer Ezgü kaç yaşında? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları haberimizde…

Sümer Ezgü kimdir?

1960 yılında Burdur'da dünyaya gelen Sümer Ezgü, çocuk yaşlardan beri melodik ve mandolin çalmaktadır. Ezgü küçük yaşlarda geleneksel Türk-Anadolu yaylı çalgısı bağlama konusunda ustalaştı. Daha sonra çeşitli kulüplerde dans öğretmenliği yapan Sümer Ezgü, kendisi de folklor dansı dersleri aldı. Birçok festivalde yer alan Ezgü, 16 yıl TRT'de program bölümünde ve Ankara'da TRT radyo istasyonunda çalıştı.

Mayıs 2004'te Sümer Ezgü, Almanya'da Peter Bursch ve all-star grubu ile Duisburg'da 10.000 seyirci önünde bir konser verdi.

1998 yılında TGRT'de "Sümer Ezgü'yle Nazar Değmesin" isimli programı, 2000 yılında aynı kanalda 13 bölüm devam eden “Milli Eğitim Bakanlığı Liselerarası Halk Oyunları Yarışması” programını hazırlayıp sundu. 2004 yılında 'Ferayi' türküsünün işlendiği 'Türkü Filmi'nde başrol oynadı. Kanal 7'de "Sümer Ezgü'yle Nazar Değmesin" ve TRT'de "Halkalı Şeker" programlarını sundu.

İki kez evlilik yapan Sümer Ezgü, ilk evliliğini 1987 yılında Serap Ezgü (Paköz) ile yaptı. İlk eşi Serap Ezgü’den (e. 1987–2000) iki çocuğu olan Sümer Ezgü’nün Ceren adlı kızı ve Ozan adlı oğlu vardır.

İkinci evliliğini 2017 yılında ikinci eşi Gülay Ezgü ile yapan Sümer Ezgü’nün bu evlilikten üçüncü çocuğu olan Yaman dünyaya geldi.

Yaşamını Antalya’da sürdüren Sümer Ezgü, TRT Müzik kanalında program yapmayı, Türküleriyle gönülleri şenlendirmeyi sürdürüyor. MESAM ve MÜYORBİR (Yorumcu Birliği) üyesidir.

Güney Kore, Seul , WM FAN Fest FİFA 2006 , Bulgaristan, Malta, İngiltere, Almanya, eski Yugoslavya, İtalya, Arnavutluk, ABD, Hollanda, İsveç, Belçika, Norveç, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan'da çeşitli uluslararası konserlere katıldı.

Sümer Ezgü Kimdir

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal