Kpss sınav puanı kaç yıl geçerli sayılır? Lisans, önlisans, ortaöğretim puanları geçerlilik süreleri

2022 KPSS Lisans Sınavı Genel Kültür, Eğitim Bilimleri ve Genel Yetenek alanında sınav 31 Temmuz 2022 tarihinde belirlenen merkezlerde yapılacak. Bu sınavdan bir hafta sonra iki gün üst üste farklı alanlarda iki sınav daha yapılacak.

02.04.2022-16:37 - (Son Güncelleme: 02.04.2022-16:37) Kpss sınav puanı kaç yıl geçerli sayılır? Lisans, önlisans, ortaöğretim puanları geçerlilik süreleri

Türkiye’de kamu personeli olmak her zaman güvenilir liman arayan insanlar için kelimenin tam anlamıyla bir sakin sığınak olmuştur. Kamu personelliğinde iş güvencesi ve garantisinin olmasından dolayı insanlar daha çok tercih ediyor. Oysa piyasa koşullarında aynı işi yapmak hem risk gerektiren ve bunun yanında iş dünyasında yıldızının parlaması anlamına da gelmektedir.

Kamuda iş garantili çalışabilmenin tek yolu Kamu Personeli Seçme Sınavı(KPSS)’na girip kazanmaktır. Bu sınavda atanacak notu aldıktan sonra havuzda bekletiliyorsunuz. Sıranız geldiğinde kura yöntemi ile atama yapılıyor.

2022 KPSS başvuruları ne zaman yapılacak? 2022 KPSS sınavı hangi tarihte olacak?

KPSS sınavına girme hakkına sahip olan Lisans diploması olanlar 24 Mayıs 2022 ile 6 Haziran 2022 tarihleri arasında başvuru yapacaklar.

2022 KPSS Lisans Sınavı Genel Kültür, Eğitim Bilimleri ve Genel Yetenek alanında sınav 31 Temmuz 2022 tarihinde belirlenen merkezlerde yapılacak. Bu sınavdan bir hafta sonra iki gün üst üste farklı alanlarda iki sınav daha yapılacak.

Bunlardan ilki 6 Ağustos 2022 tarihinde Alan Bilgisi ile ilgili yapılacak. Ve bu sınavın resmi adı KPSS Lisans Sınavıdır.

İkinci sınav ise 7 Ağustos 2022 tarihinde yapılacak.

VE her yıl Türkiye’de atama için büyük gürültü koparan öğretmen adaylarının sınavı ise 14 Ağustos 2022 tarihinde daha önce belirlenen sınav merkezlerinde yapılacak. Bu sınavın resmi adı ise KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT)’dir.

Şimdi bu sınavların başvuruları ne zaman yapılacak ona bakalım.


2022 KPSS önlisans başvuruları ne zaman yapılacak?

2022 yılında yapılacak olan KPSS önlisans sınavı başvuruları 3 ila 15 Ağustos 2022 tarihleri anasınada yapılabilecek. Başvuruyu yapan adaylar 2 Ekim’de sınava girecekler

KPSS ortaöğretim başvuruları hangi tarihte?

Lisans ve önlisansta olduğu gibi ortaöğretim diplomasına sahip olanlar için de ayrıca KPSS sınavı yapılıyor. 1 Eylül ile 13 Eylül 2022 tarihleri arasında ortaöğretim diplomasına sahip olan ve kamuda çalışmak isteyenler KPSS Ortaöğretim sınavı için başvuru yapabilirler. Bu sınav da 6 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirilecektir.

KPSS puanları kaç yıl geçerli oluyor?

Kamu Personeli Seçme Sınavının geçerlilik süresi ile ilgili kafa karışıklığı hala devam ediyor. Oysa bir çok merkezi sınavlarda olduğu gibi bu sınavdan alınan sonuçlar iki (2) yıl geçerlidir.

KPSS sınavı ile ilgili değiştirilen yönetmelik Resmi Gazetede yayımlandı. Resmi Ğazetede yayımlanan maddeler aynen şöyle:

"Madde 1- 18/3/2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin 11 inci maddesinin birinci fıkrasının ikinci cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır."

Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik´in 11. maddesi:

"Madde 11 - KPSS, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerlidir. Ancak, öğretmen adayları için KPSS´de elde edilecek puanların geçerlilik süresi bir yıldır. Yeni bir sınavın yapılamaması durumunda ise sınav sonuçları, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam eder."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal