Vakıfbank kredi erteleme nasıl yapılır? Vakıfbank kredi kartı ve kredi borcu erteleme işlemleri 2022

Vakıfbank müşterisi olan vatandaşlar Vakıfbank kredi erteleme işlemlerinin nasıl yapıldığını merak ediyor. Vakıfbank'a kredi kartı ve kredi borcu olan vatandaşlar kredilerini nasıl erteleyeceklerini araştırmaya başladı. Peki Vakıfbank kredileri nasıl ertelenir? detaylar haberimizde yer almaktadır.

02.04.2022-16:39 - (Son Güncelleme: 02.04.2022-16:39) Vakıfbank kredi erteleme nasıl yapılır? Vakıfbank kredi kartı ve kredi borcu erteleme işlemleri 2022

Vakıfbank müşterisi olan vatandaşlar kredi kartı ve kredi borçlarını nasıl erteleyebileceklerini araştırmaya başladı. 2020 yılında pandemiden dolayı Vakıfbank kredilerde erteleme imkanı sunarken bu yıl da kredi erteleme imkanı sunup sunmayacağı merak konusu oldu. Vakıfbank kredi erteleme imkanı 2022 yılında sürekli devam eden bir uygulama değildir fakat bazı zamanlar banka kampanyalar düzenleyerek kredi borcu erteleme işlemi yapmaktadır. Kredi borcu ödemeleri için vadesi gelmiş ödemeler ve vadesi gelmeyen ödemeler olmak üzere iki şekilde ödenebilmektedir. Vakıfbank kredi erteleme işlemleri şu an için 6 ay süreyle yapılmaktadır.

Vakıfbank kredi erteleme kampanyası

Vakıfbank bazı dönemlerde müşterilerinin kredi borçlarını ertelemek amacıyla bazı kampanyalar düzenlemektedir. 2022 yılına da bazı kampanyalar düzenleyen Vakıfbank bazı koşullar koymuştur. Kredi borcu ertelemek kredi kartı ekstresi ertelemek gibi olmadığı için Vakıfbank kredi ertelemek için bazı koşullar koymuştur. Vakıfbank kredi erteleme kampanyasından yararlanabilmek için şu koşulları taşıyor olmak gerekmektedir:

-2022 yılı içinde erteleme işlemleri tüm müşteriler için sadece 3 kez yapılabilir.

-Vakıfbank kredi erteleme 2022 kampanyasından yararlanmak için mevcut kredinin daha önce ödenmemiş borçlarının olmaması gerekir.

-Erteleme işlemlerinde Vakıfbank tarafından sunulan Çağrı Merkezi, Mobil Bankacılık, Şube Başvuruları ya da İntenet Bankacılığı kanalları kullanılmaktadır.

-Başvuru sırasında gelir ve gider dengeniz hakkında bilgi verilmesi veya belge sunması istenebilir.

Bu koşullara sahip olan müşteriler bankanın müşteri hizmetlerini arayarak başvuru yapabilir. Kredi erteleme talebinizin olumlu sonuçlanabilmesi için müşteri profilinizin olumlu olması ve daha önce sorun yaşamamış olmanız gerekmektedir. Vakıfbank kredi erteleme işlemleri vadesi geçmiş borcu bulunan müşterilere sunulmayacaktır.

Vakıfbank kredi erteleme nedir?

Vakıfbank kredi erteleme işlemleri her yıl kampanyalar şeklinde yürütülmektedir. Vakıfbank kredi ertelemek kampanyasının ne zaman biteceğine dair bir açıklama yapmamıştır ama kampanyanın yıl sonuna kadar süreceği düşünülmektedir. Vakıfbank kampanyalar haricinde kredi ödemeleri için bir aylık erteleme imkanı sunmaktadır. Kredi taksiti tutarına belirli faiz tutarı eklenerek diğer bir aya ertelenir. Bazı bankalarda kredi erteleme işlemleri kredi notuna olumsuz yansırken Vakıfbank'ta kredi erteleme işlemleri kredi notunu etkilemez. Kredi erteleme işlemlerinde alınan faiz ve ek masraflar yapılandırma işlemlerine göre daha caziptir. Kredi yapılandırmalarında müşterilerin borcu daha çok çıkarken erteleme işlemlerinde kampanya detaylarına göre sıfır faiz oranına kadar inmektedir. 

Vakıfbank Kredi erteleme başvurusu nasıl yapılır

Kredi erteleme başvurusu nasıl yapılır?

Vakıfbank kredi erteleme işlemi yapmak isteyen müşteriler başvuru işlemlerinini nasıl yapıldığını araştırıyor. Düzenli bir şekilde kredi erteleme kampanyaları düzenleyen Vakıfbank kampanyalar haricinde müşterilerine kısa süreli erteleme imkanı da sunmaktadır. Vakıfbank kredi erteleme işlemleri mobil ve İntenet bankacılığı aracılığa yapılmaktadır. Kredi erteleme işlemlerinde kredinin  türü oldukça önem taşımaktadır. Bireysel kredilerin başvuruları mobil bankacılık üzerinden yapılırken konut kredilerinde şubeye gitmek gerekmektedir.

Vakıfbank mobil bankacılık üzerinden krediler kısmında yer alan kampanyalar kısmından kedi erteleme imkanlarını görebilirsiniz. İntenet bankacılığı üzerinden kredi erteleme seçeneğini kullanarak kredi erteleme başvurusunda bulunabilirsiniz. Müşteri hizmetleri ile kredi erteleme konusu hakkında detaylı bilgi alabilir veya şubeye giderek kredi erteleme talebinde bulunabilirsiniz.

Bireysel ve konut kredisi erteleme işlemi nasıl yapılır?

Vakıfbank bireysel kredi ertelemeleri yılda sadece 3 kere yapılabilir. Mobil bankacılık üzerinden yapılan bireysel kredi erteleme işlemleri bazı dönemlerde 3 ile 6 ay gibi periyotları kapsamaktadır. Erteleme işlemlerinde banka tarafından belirli bir faiz oranı eklenmektedir. Bu faiz oranı güncel faiz tutarlarına göre belirlenir. Bazı kampanyalarda dönem indirimleri olabilir. Bireysel kredi ertelemeleri için yapılan bazı kampanyalarda birden fazla ay olabilir. Bu durumlarda kredinizin ödemelerini kolaylaştırmak amacıyla taksit tutarlarını 1 ay için erteleyebilirsiniz. Kampanya dışı kredi ertelemesi yapmak isteyen müşterilerin şubeye giderek başvuru yapması gerekmektedir.

Vakıfbank konut kredisi erteleme işlemlerinde vade ve taksit tutarları biraz daha yüksek olduğu için şubeye giderek başvuru yapmak gerekmektedir. Şubeye giderek yapılan konut kredisi erteleme işlemlerinde gelir-gider durumunuzu gösteren belgeyle başvuru yapmak olumlu sonuç alabilmek adına önemlidir. Başvuru sonrasında olumlu sonuç alan müşteriler için faiz oranı ve ödeme takvimi oluşturulur. Konut kredisi erteleme işlemleri genellikle bir vade dönemi için yapılır. Konut kredilerinde erteleme işlemleri biraz daha zor olmaktadır. Özellikle ertelenen taksit ödemeleri yüzünden diğer aylarda sıkıntı yaşamamak adına Vakıfbank müşteri hizmetlerini arayarak detaylı bilgi alınmalıdır. 

Vakıfbank kredi erteleme kaç ay süreyle yapılır?

Vakıfbank kredi erteleme hizmeti için genellikle bir ay süre belirlemiştir. Ama bazı kampanyalarda 3 ve 6 aylık kredi erteleme imkanı sunmaktadır. Kredi erteleme işlemleri yılda 3 kere ve ard arda olmadığı zamanlarda yapılır. Erteleme işleminin ne kadar süreceği ve taksitlerin ne kadar olacağı başvurular sonrasında size bildirilir. Vakıfbank kredi erteleme işlemlerinde kredi notu düşük müşterilerine de olumlu dönüşler sağlamaktadır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal