Şarkılar Bizi Söyler Oktay Kaynarca kimdir evli mi Oktay Kaynarca kaç yaşında, nerelidir? Oktay Kaynarca hakkında bilgiler

Başarılı ve sevilen oyuncu Oktay Kaynarca Şarkılar Bizi Söyler programına konuk oldu. Programa konuk olmasının ardından başarılı oyuncu ile ilgili internet üzerinden birçok araştırma yapılmaya başlandı. Peki Oktay Kaynarca kimdir? Evli midir? Nerelidir? Oyuncu ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde.

09.04.2022-21:53 - (Son Güncelleme: 09.04.2022-21:53) Şarkılar Bizi Söyler Oktay Kaynarca kimdir evli mi Oktay Kaynarca kaç yaşında, nerelidir? Oktay Kaynarca hakkında bilgiler

Oktay Kaynarca başarılı projelerde yer alması ve başarılı oyunculuğuyla yıllardır insanlar tarafından sevilerek takip edilen bir oyuncu olarak gönüllerde taht kurmayı başardı. Peki Oktay Kaynarca'nın hayatı ile ilgili detaylar nelerdir? Konu ile ilgili tüm soruların cevapları haberimizde yer alıyor.

Oktay Kaynarca Film ve Dizileri

Oktay Kaynarca

Oyuncu, 27 Ocak 1965 tarihinde Malatya'da dünyaya gelmiştir. Babası Malatyalı annesi Elazığlıdır. Ailesi Almanya'da çalıştığı için anneannesi ile birlikte büyümüştür. Lise eğitimine Üsküdar Lisesi'nde başlamış daha sonra ise Hopa Lisesi'ne geçerek buradan mezun olmuştur. Liseden mezun olduktan sonra Fiat'ın fabrikasında elektrikçi olarak çalışmış ve bu esnada konservatuvar sınavlarına hazırlanmıştır. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nı kazanmış ve Tiyatro Ana Bilim Dalı'ndan 1991 yılında mezun olmuştur. Öğrencilik hayatı devam ederken de oyunculuk deneyimleri olan oyuncunun ilk sahne deneyimi Ege Tiyatrosu Turgut Özakman'ın Duvarların Ötesi'nde adlı oyununda olmuştur. 1989 senesinde TRT 1'de yayınlanan Gençler dizisinde de rol almıştır. 1990 yılında ise Yavuz Turgul'un yönetmenliğinde çekilen Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni, 1991 yılında ise Tomris Giritlioğlu'nun yönetiminde çekilen Suyun Öte Yanı filmlerinde rol alarak sinema oyunculuğu yapmıştır. 1991 yılında mezun olduktan sonra Tiyatro Stüdyosu'nda Kan Kardeşleri isimli müzikal oyunda ve Derin Bir Soluk Al oyununda rol almıştır. Derin Bir Soluk Al oyununda canlandırdığı Avni Diligil rolü ile "En iyi Yardımcı Erkek Oyuncu" ödülünün sahibi olmuştur. Öğrenciliği devam ederken 1990'lı yılların başında tv programlarında reklamlarda ve bazı müzik kliplerinde de rol aldı. Sinema oyunculuğunda, Yengeç Sepeti, Bir Kadının Anatomisi, Deli Yürek: Bumerang Cehennemi gibi filmlerde deneyim kazandı. Yengeç Sepeti filminde göstermiş olduğu başarı ile 31. Altın Portakal Film Festivali, Bumerang Cehennemi'ndeki rolü ile ise 39. Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü" sahibi oldu. 2000 yılında Yarın Geç Olmayacak isimli televizyon filminin yapımcılığını yaptı. 2001-2002 tarihleri arasında TRT 1 kanalında yayınlanan Yeditepe İstanbul isimli dizide Ferhan karakterine hayat verdi ve rol arkadaşı Özgü Nama ile ilişki yaşadığı gündeme geldi. Esir Şehrin İnsanları isimli yapımda Üsteğmen Mehmet Ali karakterine hayat verdi. 2003 senesinde yönetmen ve yapımcısı Osman Sınav olan Kurtar Vadisi dizisinde Süleyman Çakır karakterini canlandırdı ve en büyük şöhretini bu karakterden kazanmıştır. Süleyman Çakır karakterinin ölümüyle birçok izleyici yas tutmuş, hatta karakterin ölümünün gıyabında cenaze namazı kılınmış ve ölüm yıldönümleri anılmaya başlamıştır. Dizi bittikten sonra bir süre dizilerdeki oyunculuğuna ara vermiştir ve Beynelmilel adlı sinema yapımında binbaşı karakterini, internet üzerinde yayınlanan Sıfır Dediğimde isimli filmde ise Oğuz karakterini canlandırmıştır. Reklamcı olarak çalışan Melek Angun ile 2012 senesinde evlenmiş ve ertesi sene boşanmışlardır. 2015-2021 seneleri arasında oldukça ses getiren ve beğenilen Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Hızır Çakırbeyli karakterine hayat verdi ve birçok ödül aldı. 2019 senesinde Kiğılı markasının reklam yüzü olmuştur ve aynı zamanda başarılı oyuncunun Ölümden Öte Köy Yok isimli şiir albümü bulunmaktadır.

Oktay Kaynarca Kimdir

Oktay Kaynarca filmleri

-1990- Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni Tarcan-Yardımcı Karakter

-1994- Yengeç Sepeti- Yardımcı Karakter

-1995- Bir Kadının Anatomisi- Yardımcı Karakter

-1999- Can Dostum Murat- Başrol Oyuncusu

-2000- Yarın Geç Olmayacak- Başrol Oyuncusu (Yapımcı)

-2001- Deli Yürek: Bumerang Cehennemi- Cemal (Yardımcı Karakter)

-2002- Abdülhamit Düşerken- Hüseyin Cahit (Yardımcı Karakter)

-2004- Kalbin Zamanı- Akfar (Başrol)

-2007- Beynelmilel- Binbaşı (Yardımcı Karakter)

-2008- Alia Hasan Sabri- Emniyet Amiri (Başrol Oyuncu/Yapımcı)

-2011- Çanakkale Ruhu

-2019- Aman Reis Duymasın- Hızır Çakırbeyli

Oktay Kaynarca dizileri

-Gençler- Ferhat

-Köstebek- Tolga Varel

-Yeditepe İstanbul- Ferhan

-Tek Celse- Özgür

-Aynalı Tahir- Bekir

-Bayanlar Baylar- Melih

-Lahmacun ve Pizza- Cemşit

-Esir Şehrin İnsanları- Üsteğmen Mehmet Ali

-Kurtlar Vadisi- Süleyman Çakır

-Aşkımızda Ölüm Var- Sinan

-Adı Aşk Olsun- Kendisi

-İlk Aşkım- Murat Gürsoy

-Geniş Zamanlar- Başkan Tarık Sayar

-Kuzey Rüzgarı- Poyraz Akdağ

-Kardelen- Levent

-Kırmızı Işık- Sunucu

-Sen Harikasın- Kendisi

-Adanalı- Yavuz Dikkaya

-Yahşi Cazibe- Yavuz Dikkaya

-Bahar Dalları- Komiser

-Nuri- Nuri

-Sakarya Fırat- Deli Mevlüt

-Ustura Kemal- Ustura Kemal

-İnadına Yaşamak- Emir Atasoylu

-Kardeş Payı- Şiir Okuyan Adam

-Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz- Hızır Çakırbeyli 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal