Sararmış çamaşırlarınızı pamuk gibi yapabilirsiniz: İşte çamaşırları bembeyaz yapacak 3 pratik yöntem

Çamaşırların beyazlatılması için kullanılan kimyasal deterjanların hem çamaşıra hem de insan cildine zarar vermesi sebebiyle doğal şekilde çamaşır beyazlatma yöntemleri sıklıkla araştırılıyor. Evde kolayca uygulayabileceğiniz 3 yöntemle çamaşırlarınızı yeni almış gibi yapabilirsiniz.

20.06.2023-17:05 - (Son Güncelleme: 20.06.2023-17:05)

Yağ, ter, çay ve pek çok farklı lekelerden kaynaklı olarak zamanla sararan ve doğal rengini kaybeden çamaşırların kirli görüntüsü insanları rahatsız ediyor. Her ne kadar çamaşırları beyazlatmaya yarayan kimyasal deterjanlar mevcut olsa da bu deterjanlar hem çamaşıra hem de kişinin cildine uzun vadede zarar veriyor. Bunun için sizler de haberimizde yer alan sararmış çamaşırların beyazlatılmasına yarayan yöntemleri kullanarak, sararmış ve eskimiş çamaşırlarını yepyeni yapabilirsiniz.

Çamaşırları bembeyaz yapacak 3 pratik yöntem

Çamaşırlarınızı bembeyaz yapacak 3 pratik yöntem şu şekilde:

Hem yemekte hem de temizlikte dostunuz

Genellikle yemeklerde kullanılan kabartma tozunun çamaşırları beyazlatmada oldukça etkili olduğu biliniyor. İçeriğindeki inanılmaz maddeler sayesinde sizler de çamaşırlarınızı bembeyaz bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

Kabartma Tozu

8 gram kabartma tozu 4 litre suyla karıştırılır. Ardından kıyafetler birkaç dakika bu suda bekletilir. Şimdi onları çamaşır makinesinden geçirdiğinizde kıyafetleriniz doğal renklerine dönecektir.

Aspirini de deneyebilirsiniz

Sağlığımız için kullandığımız aspirinler de çamaşır beyazlatmada oldukça etkilidir. Bunun nedeni ise asprinin içeriğinde lekeleri çıkardığı söylenen asetilsalisilik asit maddesinin bulunmasıdır.

Aspirin

Altı aspirin ezin ve tozu bir su kabına koyun. Ardından kıyafetlerinizi 30 dakika boyunca karışımın içine batırın. Son olarak çamaşırları normal deterjanla yıkayın. Lekelerden eser kalmamış olacak – ve kıyafetlerin her zamankinden daha beyaz olacak!

Sirke ve limon

Sirke, mağazada satın alabileceğiniz çoğu temizlik ürününden daha iyi performans gösterir. En sert lekeleri alır ve ayrıca kötü kokuları etkisiz hale getirir. Ama hepsi bu kadar değil. Sirke, kıyafetlerinizdeki renklerin daha uzun süre dayanmasına ve beyazların gri renginin değişmesine de yardımcı olabilir.

Sirke ve Limon

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal