Minik kızı gözüne kestirmişti: Tam kaçıracakken mucize gerçekleşti

Fransa’da büyükannesinin yanındayken kaçırılmaya çalışılan küçük bir kızın görüntüleri ülke gündemine oturdu. Dakika dakika kameralara yansıyan olayda kadının ve kızın yaşadığı korku görenlerin yüreğini ağzına getirdi.

20.06.2023-16:36 - (Son Güncelleme: 20.06.2023-16:36)

Son haftalarda mültecilerle başı dertte olan Fransa’da yaşanan son olay, durumun vahimliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Eline aldığı bir bıçakla parktaki kişilere saldıran ve bebeklerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişiyi yaralayan Suriye uyruklu Abdelmasih Hanoun'un gözaltındayken iki psikiyatrik değerlendirmeden geçtiği belirtildi. 

Saldırganın mülteci statüsünde 10 yıl yaşadığı İsveç’i vatandaşlık başvurusu reddedildiği için terk ettiği ve İsviçre, İtalya ile Fransa'ya iltica başvurusunda bulunduğu ortaya çıkmıştı. Saldırıda yaralananların hayati tehlikeyi atlattığı belirtilmişti. Bu olayın şoku henüz atlatılamadan bir başka olay ise Bordeaux şehrinde gerçekleşti.

Büyükanne ve torununa saldırdı

Evlerinin kapısının önünde bekleyen bir kadın ile küçük bir kız çocuğu, evsiz olduğu belirtilen bir kişi tarafından saldırıya uğradı. Dehşete kapılan ve evlerine kaçan kadın ile torununu kollarından tutarak yeniden sokağa fırlatan saldırgan, kadının çantasını alarak olay yerinden uzaklaşırken, küçük çocuğun o anlarda yaşadığı korku gözler önüne serildi.

Fransa Bordeaux

Göçmen sanıldı ama gerçek bambaşka çıktı

Henüz adı açıklanmayan zanlı, nihayet birkaç saat sonra şehrin suçla mücadele 'tugayı' tarafından tutuklandı. Bazı basın kuruluşlarında 'Afrikalı mülteci' olarak bahsedilen kişinin gerçek kimliği de ortaya çıktı. Fransa'nın önde gelen gazetesi CNEWS, 1993 yılında dünyaya gelen kişinin mülteci değil doğma büyüme bir Fransız olduğunu belirtti. Gazete haberinin devamında söz konusu şahsın bir süredir de evsiz olduğunu bildirdi.

Saldırgan tutuklandı

Bordeaux savcısına göre büyükanne, adamın kızı kaçırmaya çalıştığını ama sonunda havlayan köpekten korktuğunu söyledi. Başından, dirseğinden ve ayağından yaralanan büyükannenin 4 gün süreyle izleneceği, genç kızın ise kesik ve morluklar yaşadığı belirtildi.

Yapılan işlemlerin ardından tutuklanan şahıs, reşit olmayan bir kişiye kasıtlı şiddet uygulamak ve adam kaçırmaya teşebbüsle suçlanıyor. (Kaynak: Milliyet)

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal