Sara Ne Demek?

Türkiye'de nadir olarak tercih edilen isimlerden bir de Sara ismidir. Özellikle anlamının çok merak edildiği Sara isminin Kur'an'da geçip geçmediği kullanıcıların arattığı konulardan biridir. Peki Sara ne demek? Sara isminin anlamı ne?

03.02.2021-17:45 - (Son Güncelleme: 17.09.2021-16:11) Sara Ne Demek?

Türkçe kökenli olmayan isimlerden birisi olan Sara ismi, anlamı merak edilen ve ebeveynlerin de araştırmış olduğu isimlerden birisidir. Sara ismi Kur'an'da geçiyor mu sorusu da sıklıkla aratılan ve yanıt aranan sorulardan birisidir.

Yaygın bir şekilde kullanılmasa da ne anlama geldiği öğrenilmek isteyen Sara ismi Kur'an'da geçiyor mu? Sara ne demek? Sara ne anlama geliyor? İşte detaylar...

Daha çok kız ismi olarak kullanılma yönünde bulunan Sara, dilimize İbraniceden geçen isimlerdendir. Nadir olarak tercih edilmesine rağmen eski zamanlardan beri kullanılan bir isimdir. Sara ismi, birden fazla anlama sahip bir isimi olarak karşımıza çıkıyor.

SARA İSMİNİN ANLAMI NE?

En yaygın kullanılan anlamı prenses olarak bilinmektedir. Bunun yanı sıra Hz. İbrahim'in hanımının ismidir. Bundan dolayı 3 büyük dinde de kullanılmaktadır. Sara ismi Kuran’ın 28. suresi olan Kasas Suresinin 29. ayetinde geçmektedir. Ayette 'yola düştü', 'defetti' anlamlarında kullanılmıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal