Mira İsmi Ne Demek?

Anne ve babaların isim arayışlarında en çok dikkat ettikleri şeylerin başında isim anlamları geliyor. Peki Mira ne demek? Mira isminin anlamı ne?

03.02.2021-15:45 - (Son Güncelleme: 03.02.2021-15:45) Mira İsmi Ne Demek?

Son zamanlarda en çok rastlanan isimlerden bir de Mira. Mira isminin anlamı, anne ve babalar tarafından merak ediliyor. Özellikle Kur'an'da geçip geçmediği de araştırılan konulardan biri. Peki Mira isminin kökeni ne? Mira ismi ne anlama geliyor? Mira ismi Kur'an'da geçiyor mu? İşte detaylar...

Mira isminin kökenine ait bilgilere bakıldığında Mira kelimesi Sanskritçe, Farsça, Rusça, İspanyolca ve İbranice gibi birçok dilde kullanıldığı görülmektedir. Dolayısıyla Mira isminin birden fazla anlamı bulunmaktadır.

Sanskritçede 'okyanus' anlamına gelirken Rusçada 'Dünya' ve İbranicede ' sınır' olarak açıklanmaktadır. Bunun yanı sıra Farsçada emir veren komutan demekken Arapçada ise 'tartışma' olarak karşımıza çıkmaktadır. Mira, ülkemizde kız ismi olarak kullanılmaktadır.

MİRA İSMİNİN ÖZELLİKLERİ NEDİR?

Mira ismine sahip kişilerin güçlü ve azimli olması en belirgin özellikleridir. Bunun yanı sıra zorlu olayların üstesinden kolaylıkla geldikleri de bilinen özellikleri arasında yer alır. Çözüm üreteme yetenekleri gelişmiştir.

MİRA İSMİ KUR'AN'DA GEÇİYOR MU?

Kur'an'ı Kerim'in Kehf suresinde geçen Mira ismi 22. ayette insanların Ashab-ı Kehf hakkındaki tartışmalarını ifade etmek için kullanılmıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal