Cürüm Ne Demek?

Cürüm kelimesi yaşı ilerlemiş insanların sıkça kullandığı kelimeler arasında yer alıyor. Kulağa geldiği an merak edilip araştırılan kelime Cürüm ne demek?

02.02.2021-09:47 - (Son Güncelleme: 02.02.2021-09:47) Cürüm Ne Demek?

Arapça 'crm' kökünden 'curm' şeklinde değişmiş cürüm kelimesi farklı anlamlar gelmektedir. Cürüm Arapça'da suç anlamına gelmektedir. İlgi çekici olan cürüm kelimesi, özellikle 'Ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın' sözünde karşımıza çıkmaktadır. 

CÜRÜM NE ANLAMA GELİYOR?

Cürüm, toplumun ya da kişinin var olma durumunu ve insanların çıkarlarını tehlikeye sokacak suçlar anlamına geliyor. İnsanların çıkarlarının ile birlikte toplumun huzurunun da sağlanması daha ön planda olmaktadır. Hukuki açıdan doğru olmayan şekilde bir davranış gerçekleştirilmesi sonucu ortaya çıkan durumda cürüm olarak adlandırılmaktadır.

Cürüm bir ya da birden fazla kişiyi etkileyebilir. Ayrıca bir kurum veya kuruluşu da etkileyebilme gücüne sahiptir. Bundan dolayı hukuki açıdan da önemlidir. Yasaklanmış ve yapılması doğru olmayan hal ve hareketlerin gerçekleştirilmesi durumunda sonuç olarak hata veya kusur oluşmaktadır. Bu kusur ve hata da cürüm olarak adlandırılır.

TDK'ya GÖRE CÜRÜM NE DEMEK?

Türk Dil Kurumu Sözlüğü’ ne göre cürüm kelimesinin anlamı; suç, yanlışlık, kusur ve hata şeklinde verilmiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal