Şanlıurfa’nın Harran Kent Parkında Çalışmalara Başlandı

Şanlıurfa’dan sevindirecek haber geldi. Her sene binlerce yerli ve yabancı turisin ziyarette bulunduğu tarihi kent olan Harran, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgede başlatılan çalışmalarla kent parkına kavuşuyor.

30.03.2021-19:34 - (Son Güncelleme: 30.03.2021-19:34) Şanlıurfa’nın Harran Kent Parkında Çalışmalara Başlandı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi vatandaşlarını sevindirecek haberi verdi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Harran’a kazandırılacak proje ile bölgede vatandaşların vakitl geçirebilecekleri yeşil bir alan hizmete gircek. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Proje Daire Başkanlığı, Park Bahçe Proje Şube Müdürlüğünün yürüttüğü proje çalışmaları bittiğinde 30 bin metrekarelik alan üzerine yapılacak olan Harran Kent Parkı, 21 bin metrekarelik yeşil alanı ile bölgenin en modern parklarından biri olacak. 

‘BU PROJELER ŞANLIURFA'YA NEFES ALDIRACAK’ 

30 bin metrekarelik bir alanda doğayla iç içe, içerisinde bisiklet ve yürüyüş yollarının, çocuk oyun alanlarının, piknik alanlarının bulunacağı ‘Harran Kent Parkı’nı modern peyzajı ve sosyal donatı alanlarıyla yeşilin hakim olduğu yaşam alanları oluşturuyoruz diyen Başkan Beyazgül resmi sosyal medya hesabı üzerinden müjdeyi vererek ‘Bu projeler Şanlıurfa'ya nefes aldıracak’ diye konuştu. 

21 BİN METREKARELİK SULAMA SİSTEMİ KURULACAK 

Harran Kent Parkında 700 metrelik bisiklet yolu, 2 adet çocuk oyun alanı, 7 adet çeşme, yürüyüş yolları, Piknik alanları, fitnes alanları, oturma bankları, kamelyalar, lavabolar ve büfe bulunacak. Diğer yandan parkın yeşil alanlarının sulanması için 21 bin metrekarelik sulama sistemi kurulacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal