Ordu’da Trafikte Yaya Önceliği İçin ‘Kırmızı Şerit’ Çekildi

Ordu’nun Fatsa ilçesinden anlamlı bir hareke geldi. Yayaların geçiş üstünlüğüne önem vermek adına İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan kırmızı çizgi uygulaması başladı. Gerçekleşen uygulamada kent merkezindeki ışıksız yaya geçitlerine kırmızı çizgi çekildi.

30.03.2021-19:23 - (Son Güncelleme: 30.03.2021-19:23) Ordu’da Trafikte Yaya Önceliği İçin ‘Kırmızı Şerit’ Çekildi

Ordu’nun Fatsa ilçesinde ‘Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir’ etkinliği gerçekleştirildi. Bu etkinlikte ilçenin farklı noktalarında yaya geçitlerine kırmızı çizgiler çizildi. Etkinlikte, Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran ve Fatsa İlçe Emniyet Müdürü Sercihan Barutçu ile ilgililer farkındalık oluşturmak adına kırmızı çizgileri çekerken, sürücülere ise bilgilendirildi. Etknlik kapsamında görevliler tarafından broşürler dağıtılarak, uyarılarda bulunuldu. 

ZAMANLA İNSANLARIMIZIN FARKINDALIĞI BİRAZ DAHA ARTTI 

İçişleri Bakanlığı'nın öncülüğünde tüm Türkiye'de farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleşen etkinlikte konuşan Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, ‘Bu çalışma birkaç yıl önce uygulamaya konulmuştu. Zamanla insanlarımızın farkındalığı biraz daha arttı. Özellikle yaya ve okul geçitlerinin olduğu alanlarda sürücülerin daha fazla dikkat etmesi konusunda bilinçlendirmeler yapılarak bu etkinlikler sürdürülüyor. İlçemizdeki bütün yaya geçitlerine kırmızı şerit çekilerek bilinçlendirme yapıldı. Tüm sürücülerimize trafikte daha dikkatli olmalarını ve yayalara öncelik vermelerini rica ediyorum’ dedi. 

ANNE VE BABALARIN UYARILMASI İSTENDİ

Etkinliğin ardından sürücüleri bilgilendiren Kaymakam Yaran, ebeveynleri ile beraber araç içerisinde bulunan çocuklara kırmızı düdük hediye ederek, onlardan trafikte hata yapan anne ve babalarını uyarmalarını istedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal