Samsun’da Kısıtlamaya Uymayan 3 Kişiye Cezai İşlem Yapıldı

Samsun'da koronavirüs sürecinde alınan önlemler kapsamında, Havza İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri sokağa çıkma ihlalinde bulunan 3 şahsa cezai işlem başlattı.

04.04.2021-17:13 - (Son Güncelleme: 04.04.2021-17:13) Samsun’da Kısıtlamaya Uymayan 3 Kişiye Cezai İşlem Yapıldı

Havza İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında denetimlerini sürdürüyor. Hafta sonu kısıtlamalarında denetimlerini arttıran jandarma ekipleri, sokağa çıkma ihlalinde bulunan 3 kişiye cezai işlem uyguladı. Jandarma ekipleri, kırsal alanlarda, araçlarda ve mahallelerde koronavirüs önlemlerine uyulup uyulmadığını denetledi. 

Havza İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, sorumluluk bölgelerinde filyasyon çalışmaları yapıyor. Mahalleleri de kontrol eden ekipler, duyuru yaparak maske, mesafe ve hijyen uyarısı yapıyor. Evleri de denetleyen ekipler, pozitif ve temaslı kişilerin alınan tedbirlere uyulup uyulmadığına bakıyor ve sonuçları anında Filyasyon ve İzolasyon Takip Sistemine (FİTAS) bildirim yapılıyor. 

MASKE, SOSYAL MESAFE VE TEMİZLİK KURALLARINA UYULUP UYULMADIĞI DENETLENİYOR 

Jandarma ekipleri sorumluluk alanında kalan konaklama tesisleri, lokanta ve iş yerlerinde de denetimler yaparak koronavirüs önlemleri hakkında uyarılar yapılıyor. Yol kontrol noktasında gerçekleşen denetimlerde maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uyulup uyulmadığı kontrol edilerek, vatandaşlara uyarıyor. 

KISITLAMAYA UYMAYANLAR CEZAYA ÇARPTIRILDI 

Gerçekleşen denetimlerde Aşağısusuz Mahallesi'nde sokağa çıkma yasağını ihlal eden ve alkollü olduğu tespit edilen 3 kişiye sokağa çıkma yasağını ihlalden 2 bin 700 lira, alkollü araç kullanmaktan bin 339 lira cezai işlem uygulanırken, sürücünün ehliyetine 6 ay süre ile el konuldu. İlçe Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada denetimlerin artarak devam edeceği söylendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal