Şampiyonlar Ligi’nde tarihi değişiklik: Türk takımları büyük fırsatı kaçırdı

UEFA, Şampiyonlar Ligi’nin yeni sezonda büyük bir değişiklik yaşayacağını açıkladı. Gelecek sezon yeni bir formatla devam edecek olan Devler Ligi, pek çok takım için fırsat olsa da Türk takımları bu fırsattan yararlanamayacak.

13.04.2024-11:52 - (Son Güncelleme: 13.04.2024-17:26)

Avrupa futbolunun zirvesi UEFA Şampiyonlar Ligi, gelecek sezondan itibaren grup formatı yerine lig formatıyla devam edecek. Turnuvaya katılacak takım sayısı 32’den 36’ya çıkarılırken son 4 takımın katılma kriterleri UEFA tarafından belirlenecek. 

Şampiyonlar Ligi’nde tarihi değişiklik

UEFA Ülkeler Sıralaması'nda beşinci sırada yer alan ülkenin liginden ek bir takıma yer verilecek. Halihazırda, Fransa Ligi'nde dördüncü sırada bulunan Lille kulübü bu kontenjanı elde ediyor. Milliyet'in haberine göre, Şampiyonlar Ligi elemelerinden gelecek takım sayısı artırılarak ikinci bir kontenjan daha oluşturulacak. Diğer iki yeni takımın belirlenmesinde ise bu sezonki başarılar göz önünde bulundurulacak. Ayrıca, UEFA Ülke Puanı'nda bu sezon en yüksek puanı toplayan iki ülkeden birer takıma, doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı verilecek.

Şampiyonlar Ligi’nde tarihi değişiklik: Türk takımları büyük fırsatı kaçırdı

Türk takımları büyük fırsatı kaçırdı

Takımlarımız bu sezon Avrupa kupalarına güçlü bir başlangıç yapmıştı. Ancak Beşiktaş ve Adana Demirspor'un elenmesinin ardından Galatasaray'ın da elenmesiyle, sezonluk sıralamada 8. sıraya kadar geriledik ve Şampiyonlar Ligi'ne ek bir takım gönderme şansımız ortadan kalktı. Şu anda ek kontenjanları alan takımlar olarak Roma ve Borussia Dortmund belirlendi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal