TFF’den kritik VAR kararı: Kalan haftalarda yabancı hakemler görev yapacak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig’de oynanacak sonucu kritik öneme sahip maçlarda yabancı VAR hakemlerinin görev yapacağını duyurdu.

12.04.2024-12:38 - (Son Güncelleme: 12.04.2024-17:26)

Trendyol Süper Lig’de haftalardır tartışma konusu olan VAR hakemleri ile ilgili yeni bir karar alındı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından alınan karara göre, ligin 32. haftasından itibaren kritik öneme sahip maçlarda Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulamasında yabancı hakemler görev yapacak. 

Kalan haftalarda yabancı hakemler görev yapacak

AA’da yer alan habere göre; TFF, sadece Avrupa'nın üst düzey liglerinden İtalya, İspanya, Almanya, Hollanda ve Portekiz'den yabancı Video Yardımcı Hakem (VAR) talebinde bulundu ve ilgili ülke federasyonları tarafından kabul edildi.

TFF’den kritik VAR kararı: Kalan haftalarda yabancı hakemler görev yapacak

Yabancı VAR hakemlerinin görev alacağı maçlarda iletişim dili Türkçe ve İngilizce olacak. Bu sebeple, Video Yardımcı Hakem'in yanında İngilizce iletişim kurabilen AVAR, AVAR 2 ve VAR Destekçisi (VAR Support) görev yapacak. Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında MKE Ankaragücü-Gaziantep FK, Vavacars Fatih Karagümrük-Fenerbahçe ve Corendon Alanyaspor-Galatasaray maçlarında yabancı VAR hakemleri görev alacak.

Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında yabancı Video Yardımcı Hakemi (VAR) ataması yapılan maçlar şu şekilde:

MKE Ankaragücü - Gaziantep Futbol Kulübü A.Ş.

Vavacars Fatih Karagümrük - Fenerbahçe A.Ş.

Corendon Alanyaspor - Galatasaray A.Ş.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal