Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Şampiyon Takıma Yüzde 100 Burs

ESpor turnuvasında yarışa katılan 6 bin 500 gençten İzmir Karşıyaka Lisesi öğrencileri birinci olmasının ardından bir vakıf üniversitesinden yüzde 100 burs almaya hak kazandı.

07.05.2018-16:54 - (Son Güncelleme: 07.05.2018-16:47) Şampiyon Takıma Yüzde 100 Burs

6 bin 500 liseli eSpor turnuvasında yarıştı. Bahçeşehir Üniversitesi sponsorluğunda düzenlenmiş olan yarışmanın finalinde İzmir Karşıyaka Lisesi öğrencileri birinci oldu ve Bahçeşehir Üniversitesi’nden yüzde 100 burs almaya hak kazandığı bildirildi.

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) sponsorluğunda düzenlenen eSpor’un dünya genelinde çok yaygın olduğunu belirten BAU eSports danışmanı Serhat Bekdemir, turnuvayı şöyle anlattı:

"Bahçeşehir Üniversitesi olarak geçen sene ilk defa Türkiye’de eSpor bursunu açıkladık. Başvuru usulü ile öğrencilerimizi okula aldık. Bu sene BAU Challengers adı ile yeni bir organizasyona başladık ve öğrenci seçmelerini Türkiye’nin geneline yayıp 750 lisenin katılımıyla, 6 bin 500’den fazla oyuncunun ön elemelere girip bugün burada finallerini tamamladığımız bir organizasyon yaptık."

BİRİNCİYE YÜZDE 100 EĞİTİM BURSU

Başvuruları internet üzerinden yapıldığını ve bu şekilde aldıklarını söyleyen Bekdemir, yetenekleri turnuva ile bulmaya çalıştıklarını ekledi ve sözlerine şu şekilde devam etti:

"Türkiye genelinde 750 liseden öğrenci katıldı turnuvaya. 6 bin 500’ün üzerinde öğrenciyi 1,5 ay boyunca internet üzerinden online elemelerde yarıştırdık. Bunların arasında en başarılı 32 takım finallerde yarıştı ve bugün burada son 4 takımımız finalleri oynadılar. Buraya gelen 4 takımımıza da yüzde 25’ten yüzde 100’e kadar eğitim bursu verdik. Birinci takımımız yüzde 100 eğitim bursu almaya hak kazandı. Bu öğrenciler bize başvuru yaptıktan sonra istedikleri bölüme yerleşebilecekler ve eSpor kulübümüzle beraber çalışmalara katılarak eğitimlerine devam edecekler." ifadelerini kullandı. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;