Saldırı Sonrası İran'dan İlk Hamle Geldi!

İran'da askeri geçit töreni sırasında yapılan terör saldırısının ardından İran'dan ilk hamle geldi. İran, Irak sınırındaki iki sınır kapısını geçici bir süre kapattı.

22.09.2018-14:20 - (Son Güncelleme: 22.09.2018-14:13) Saldırı Sonrası İran'dan İlk Hamle Geldi!

İran, Ahvaz şehrindeki askeri geçit törenini hedef alan saldırının sonrasında " Irak'a açılan iki hudut kapısını belli bir süreliğine" kapattı. Sınırın hem insani hem de ticari geçişler için "geçici bir süreliğine kapalı olacağı" bildirildi.

"GÜVENLİK GEREKÇESİYLE GÜMRÜK KAPILARINDAKİ GEÇİŞLERİ DURDURDU"

Irak basınında paylaşılan haberlere göre İran, askeri geçit töreni esnasında yapılan saldırısı ardından güvenlik sebebi ile Basra'daki Şelamçe ve Meysan'daki Eş-Şib gümrük kapılarındaki geçişleri kapattı.

HEM İNSANİ HEM DE TİCARİ GEÇİŞLERE GEÇİCİ SÜREYLE KAPATILDI

Haberde, İranlı görevlilerin olası başka bir saldırıya karşın, sınır bölgesindeki emniyet tedbirlerini yükselttiğini, hudutun hem insani hem de ticari geçişler için "geçici bir süre kapalı olacağı" bildirildi.

24 KİŞİ ÖLDÜ, 53 KİŞİ YARALANDI

Ahvaz şehrinde İran-Irak savaşının 38. senesi sebebiyle yapılan askeri geçit töreni esnasında yapılan saldırıda 24 kişi hayatını kaybetti, 53 kişi yaralandı.

İRAN DIŞİŞLERİ BAKANI ZARİF: SALDIRIDAN ABD VE TERÖRÜN BÖLGESEL DESTEKÇİLERİ SORUMLU

Devrim Muhafızları Sözcüsü Ramazan Şerif de Ahvaz şehrindeki askeri törene saldırının El Ahvaziye örgütü tarafından yapıldığını duyurmuş, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ise saldırıdan ABD ve terörün bölgesel destekçilerinin sorumlu olduğunu söylemişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal