Saksıda Domates Yetiştirmenin Püf Noktaları

Kendi sebzelerinizi kendi evinizin güvenliğinde yetiştirmek istiyorsanız size birkaç önerimiz var. Domates yetiştirirken dikkat etmeniz gereken önemli tüyoları derledik.

02.07.2019-14:42 - (Son Güncelleme: 02.07.2019-14:26)

Çiğ, pişirilmiş ya da kurutulmuş çeşitleri ile tüketime açık olan domatesi evde yetiştirmenin püf noktaları ve adım adım izlenecek yolları yazmızda derledik.

MALZEMELER

Çimlenme tepsisi
Saksı
Eldiven
Tahta sopa
Püskürtme pompası
Mala
Tohumlar
Bahçe etiketi

Nakli için;

Verimli toprak
Saksı ve birkaç tane taş
Eldiven
Organik kompost

YAPILIŞI

Öncelikle çimlendirme tepsisinin içine saksı karışımıyla doldurun, buradaki her bir bölmenin içerisine delik açın ve deliklerin içine de tohumları ekin.

Tepsiyi sulayın, tepsiyi etiketleyin ve karanlık tarafı açıkta oalcak şekilde üzerini malçlama kağıdıyla kapatın. Çimlenmenin ardından kağıdı çıkarın. Çimlenme için en ideal sıcaklık 75 ile 90 derece olacaktır.

Fideler ortaya çıktığında tepsiyi güneş alan bir yere götürün, fidelerin nakli için 3 haftaya ihtiyaç vardır; bu süreç içinde toprağı devamlı olarak nemlendirin. Domatesleri ekmek için kompost ile verimli toprakları karıştırın.

Büyük saksıın altındaki delikleri taş ile sabitleyin ve bu alanı toprak ile doldurun. Sulamak için belirli bir alanı boş bırakmayı ihmal etmeyin.

Çimlenme tabakasından fide çıkarın, kökleri çok da zorlamadan yukarı doğru itin ve saksının içindeki boşluğa bu fideleri dikin. Toprakla kökleri örtün ve fidenin dik durmasını sağlayın.

Fideleri düzenli aralıklarla sulayın ama belirli bir nem oranında kalmasına özen gösterin. Güneşte oldukça etkili olacaktır.

Domatesleri gün içinde en az 8 saat güneş ışığı alacağı bir konumda konumlandırın. Domateslerin hem rengi olgunlaştığında hem de orta kıvam bir olgunluğa eriştiğinde hasat edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal