Domates Konservesi Nasıl Yapılır?

Domates konservesi nasıl yapılır? Kış aylarında kendi hazırladığınız doğal lezzetli domates tüketmek istiyorsanız domates konservesinin nasıl yapılacağını öğrenmelisiniz. Domates konservesi yapımını sizler için derledik. İşte hazırlanışı!

23.05.2019-10:29 - (Son Güncelleme: 23.05.2019-10:07)

Yemeklerde kullanmaktan vazgeçmediğimiz lezzetlerden biri de hiç kuşkusuz domatestir. Yaz aylarında tadı yerinde lezzetli domates bulmak zor olabiliryor. Bu durumu önlemek istiyorsanız domates konservesinin nasıl yapılabileceğini öğrenmeniz gerekmektedir. Siz de lezzetli domateslerinizi uzun bir süre muhafaza etmek isteyenlerdenseniz bu içeriğimiz tam size göre. İşte lezzetli domateslerle yapılan domates konservesi tarifi! 

DOMATES KONSERVESİ TARİFİ  

MALZEMELER: 

3 kilo domates, 1 tatlı kaşığı tuz,1 tatlı kaşığı şeker, yarım çay bardağı zeytinyağı

YAPILIŞI:    

Aldığınız domatesleri güzelce yıkayın iyice kurulayın ve küp küp doğrayın. Tencereye koyduğunuz domateslerin üstüne tuz, şeker ve zeytin ekleyin. Ocağa koyun, tencere kaynamaya başlayınca tencereyi bir buçuk saat süresince karıştırın. Kavanozları ve kapaklarını kaynar suda iyice yıkayın ardından kurulayın. Domatesler piştikten sonra tencereyi ocaktan indirmeden önce sıcak bir şekilde kavanozlara doldurup kapaklarını hemen kapatıp ters döndürün ve soğuması için bırakın. Kavanozlar soğuyunca güneş olmayan bir muhafaza ediniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal