Yumurtlama Tarihi Düzensiz Adette Nasıl Hesaplanır?

Kadınlar gebe kalmak istedikleri zaman regl günlerini işaretleyerek doğurgan oldukları dönemlerde cinsel ilişki yaşarlar. Düzensiz adet gören kadınların hangi günlerde doğurganlık riskinin arttığını haberimizden inceleyebilirsiniz.

28.10.2019-17:19 - (Son Güncelleme: 28.10.2019-17:05)

Yumurtlama dönemi gebe kalma riskini yükseltir. Düzensiz regl yaşıyorsanız doğurgan olduğunuz dönemleri haberimiz ile belirleyin. 

YUMURTLAMA TARİHİNİ DÜZENSİZ REGLDE HESAPLAMA

Yumurtlama tarihi düzensiz adette hesaplamak için tahmini 14 günü belirlemek gerekir. Düzensiz adet yaşayan kadınlar 25 ile 35 günde bir adet görmektediler. Bunun için takvimde hangi aralıklarla adet gördüklerini işaretleyerek 14 gün hesaplaması yapılabilir. Örneğin, 35 günde bir kere adet gören bir kadın 21. günde yumurtlayacaktır. Hamile kalmak için önemli olan günler 11. ve 21. günlerdir. Kadınlar genel olarak 18 günde bir kere adet görürler. ’i 28 günde bir kere adet görür. Sadece %1’lik kısım 35 gün üzerinde adet görmektedir. Adet günü ve başlangıcını takvimde belirleyerek gebe kalma şansınızı arttırabilirsiniz.

YUMURTLAMA BELİRTİLERİ NELERDİR?

Yumurtlama belirtisinin en önemlisi akıntıdır. Bu akıntı şeffaf ve koyudur. Yumurtlama başlamadan 3 ya da 4 gün önce akıntı başlar.

· Yumurtlama döneminde cinsel istek artar.

· Vücut ısısı bu dönemde artış gösterir.

· Karında şişkinlik olur.

· Kasık ağrısı artmaya başlar. 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal