Vejetaryen Nüfusun Artışında Dünyada 7. Sıradayız

Dünyada vejetaryen kişi saysının en fazla arttığı ülkeler belirlendi. Yapılan çalışmalarda ilk 10 ülke içinde Türkiye 7’nci sırada yer aldı. Peki vejetaryenliğin artışına sebep olan şeyler nelerdir gelin birlikte bakalım.

03.08.2019-14:15 - (Son Güncelleme: 03.08.2019-14:03) Vejetaryen Nüfusun Artışında Dünyada 7. Sıradayız

Ülkemiz hayvansal gıdaların üretiminde oldukça hatrı sayılır bir yere sahip. Et severlerin mutlu olabileceği ülkemizde sevmeyenler için de oldukça fazla çeşit bulunuyor. Peki vejetaryenlik artışında etkili olan nedenler nelerdir araştırmalara kulak verelim.

VEGANLIK VEJETARYENLİK ARTIYOR

Geçtiğimiz yıl, küresel et endüstrisinin pazar büyüklüğü 1 trilyon dolar seviyesine geldi. Et tüketimi refahın bir işareti olarak algılansa da buna rağmen özellikle gelişmekte olan ülkelerde vejetaryen ve vegan akımı giderek artış gösteriyor. Bilhassa genç, kentsel, orta ve yüksek gelirli nüfus baz alındığında giderek daha popüler olan vejetaryenlik, bu manada küresel bir tüketici eğilimine dönüşmüş halde.

Euromonitor tarafından en son yayınlanan Küresel Tüketici Trendleri raporuna bakıldığında 2016 ve 2017 yılları arasında vejetaryen nüfusun en hılzı arttığı ülkeler olduğunu görüyoruz. 
Listede ilk üç sırada Nijerya, Pakistan ve Endonezya yer alırken listede Türkiye de bulunuyor. Sırasıyla Filipinler, Almanya ve Brezilya’dan sonra yedinci sırada bulunan Türkiye’yi Kenya, Tayland ve İtalya takip ediyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal