Yulaf Samanı Çayının Faydaları Nedir? Stresi Alıp Götürecek Karışım Tarifi

Ekmek yapımında kullandığımız yulafın bilmediğiniz faydalarını öğrenmek ister misiniz? Yeşil yulaftan yapılan yulaf samanı protein, B1 vitamini, B2 vitamini, D vitamini, E vitamini içeriğiyle bir çok hastalığa ve derde deva oluyor.

03.08.2019-13:48 - (Son Güncelleme: 03.08.2019-13:36) Yulaf Samanı Çayının Faydaları Nedir? Stresi Alıp Götürecek Karışım Tarifi

Kalsiyum, potasyum, magnezyum, ve demir gibi mineralleri içeren yulaf samanının lezzetli olduğu söylenemez ancak iyi geldiği hastalıklar için içmeye değer.

YULAF SAMANI ÇAYI FAYDALARI  

-En fazla bilinen faydası stresi azaltıcı etkisi olan yulaf samanı aynı zamanda sinir sistemini güçlendiriyor. Düzenli kullanımında vücudu sakinleştiriyor.

-Kontrollü şekilde kullanıldığında idrar söktürücü olan yulaf samanı çayı, dikkatli kullanılmazsa böbrekleri zorlayabiliyor.

-Yulaf samanı çayı cinsel isteği de artırıcı etkiye sahip. Yapılan araştırmalar sonucu afrodizyak özelliği olduğu gözlenen yulaf samanı, cinsel hayatında sorun olanlar için cinsel isteği artırıcı ilaçlar yerine tercih edilebilebilir.

-Yulaf samanı demlenip cilde direkt olarak sürülebilir. Soğutulduktan sonra uyguladığında ciltte oluşan vitiligo, egzama gibi cilt rahatsızlıklarına oldukça iyi gelmektedir.

YULAF SAMANI ÇAYI NASIL YAPILIR?  

Yulaf samanı çayı öteki bitki çaylarına oranla yüksek bir etkiye sahiptir. Bu sebeple dikkatli kullanılmalıdır. Özellikle yulaf ajerjisi olanlar uzak durmalı.

-Yulaf samanı çayı için malzemeler yulaf samanı ve 1 litre su.

-1 litrelik bir kavanoza veya pota 1 bardak kurutulmuş yulaf samanı katın.
-Üstüne 1 litre olan kaynar suyu dökün.
-Kapağını kapattıktan sonra yaklaşık 1 saat demleyin.
-Ardından  yulaf samanını süzün ve servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal