Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır? Kadayıf Tatlısı Tarifi

Bayram tatlısı için akıllara gelen 2. tatlı kadayıftır. Baklavadan daha basit bir yapımı olsa da tadı daha aşağı değildir. Kurban Bayramı için kadayıf tatlısı tarifine bakabilirsiniz.

03.08.2019-13:34 - (Son Güncelleme: 03.08.2019-13:22) Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır? Kadayıf Tatlısı Tarifi

Kurban Bayramının yaklaştığı şu günlerde hem misafirlerinize sunmak için hem de sevdiklerinizle paylaşmak için kadayıf tatlısını hazırlayabilirsiniz.

MALZEMELER

500 g tel kadayıf
250 g tereyağı
1 çorba kaşığı pekmez
1.5-2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi

ŞERBETİ İÇİN

3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su

ÜZERİ İÇİN

Hindistan cevizi rendesi

HAZIRLANIŞI

Kadayıf için 100 g eritilip ılınmış tereyağını ve 1 çorba kaşığı pekmezi harmanlayın. Tepsinin tabanına bu karışımdan sürün.
Çiğ kadayıftan bir miktar alarak düz bir yerde açın. Ortasına boydan boya ceviz içi dökün. Ardından bir ucundan tutup burarak sarın ve tepsiye koyun. Üstüne eritilip ılınmış tereyağı sürün. Fazla yağı tepsiyi eğerek akıtın.

Kadayıfı, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yüzeyi kızarana dek pişirin. Aynı tepside ters düz ederek 10 dakika daha öteki tarafını pişirin.

Şerbeti için şeker ve suyu tencerede karıştırıp kaynamaya başlatın. Yoğun bir kıvam olunca ocaktan kaldırın.
Kadayıfı fırından çıkartın. 5 dakika ardından, hazırladığınız sıcak şerbeti üstüne eşit dağılacak biçimde dökün. Birkaç saat bekledikten sonra üstüne Hindistan cevizi serperek servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal