Bayramda Şeker Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bayramların olmazsa olmazı ve çocukları mutlu eden şekerlere sağlığımız açısından dikkat etmeli ve uzmanların uyarılarına kulak vermeliyiz. Boya ve diğer kimyasallar bayramı bize zehir etmeden önce önlemimizi almalı ve sağlığımızı korumalıyız. Bu nedenle bu maddelere dikkat etmelisiniz. BU ŞEKERLERE DİKKAT! Şe

03.08.2019-13:03 - (Son Güncelleme: 03.08.2019-12:59) Bayramda Şeker Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Boya ve diğer kimyasallar bayramı bize zehir etmeden önce önlemimizi almalı ve sağlığımızı korumalıyız. Bu nedenle bu maddelere dikkat etmelisiniz.

BU ŞEKERLERE DİKKAT!

Şeklerlerin üstünde E441, jelatin veya gelatin yazan şekerler domuz ve türevi maddeler barındırır. Bu nedenle bayram şekeri alırken üstünde E441, jelatin ve gelatin yazıp yazmadığına dikkat edilmeli.

BOYA MADDELERİ SAKINCALI

E120 Karmin boya maddesi barındıran şekerlerden kaçınmalısınız. Çocukların sağlığı bakımından zararlı olan bu ürünler, böceklerden elde edilen madde barındırdığı için mahzurlu olduğu bilinmektedir.

HANGİ YAĞDAN ÜRETİLMİŞ

Ürün açıklamaları dikkatli biçimde incelenmeli E471, E472, E475, E476, E477, E473, E474 Mono ve Digliserit ve tuzlarını barındıran ürünlerin hem bitkisel hem de hayvansal yağlardan üretildiği fark edilmelidir. Etikette bu ifadelerin belli şekilde yer alması ve şekerin bitkisel yağlardan üretildiğinden emin olmalısınız. Bu bilgilere ulaşamıyorsanız o üründen direkt kaçınmalısınız.

TATLANDIRICLARA DİKKAT

E950, E952 ve E954, E951 yapay tatlandırıcılar Asesulfam, aıklamik asit, aspartam ve sakkarinleri belirtir. Bunlar ilaç ve gıda sanayinde tatlandırıcı olarak kullanılır. Şekerlemelerde, fırınlanmış yiyeceklerde, bazı hazır gıdalarda ve gazlı içeceklerde vardır. Aldığınız şekerde özellikle aspartam, sakarin ve asesülfam potasyumun olmamasına önem vermelisiniz. Bu 3 madde hayvanlarda kansere neden olduğu ortaya koyulmuştur.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal