Ülser Hastaları Kahvaltıda Ne Yemeli? Ülser Diyeti Nasıl Olmalı?

Ülser hastalarının beslenmesi özel bir diyetle mümkün olmaktadır. Bazı yiyeceklerden kaçınılırken bazılarını önceleyebilirler.

24.10.2019-12:00 - (Son Güncelleme: 24.10.2019-11:58)

Ülser hastalarının nasıl besleneceği ve kahvaltıda ne yiyeceği dahi oldukça önemlidir. Hastalığı ileri seviyeye getirmemek için dikkat etmek gerekmektedir.

ÜLSER HASTALARI NASIL BESLENMELİ?

Mide yanmasını engellemek için tüketilen süt bile ülser rahatsızlığını ileri düzeylere götürebilir. Bu sebeple ülser hastaları midelerine iyi gelmeyen, mide salgısını çoğaltan her çeşit gıda ve içecekten mutlaka kaçınılmalıdır. Ekşi, acı, soğanlı yiyecekler şikayetleri artırıyorsa onlardan kaçınarak bir beslenme düzeni oluşturulmalıdır. Sigara içmek ülser tedavisini engelleyerek ülserin iyileşmesini geciktirmektedir. Alkol tüketimi de yüzeysel mukoza direncini bozduğu için gastrit ve ülser benzeri hastalıkların tedavisini imkanı zor duruma getirir. Özellikle akut ülserde mutlaka alkol kullanımından kaçınılmalıdır. Kahvaltı etmeyi ve öğünlerinizi es geçmeyin. Kızartma, aşırı şekerli, tuzlu ve yağlı tatlılardan kaçının. Yeterli sıvı almaya dikkat gösterin. Çay ve kahveyi kısıtlayın. Akşamları buharda pişmiş yemekleri tüketin. Ufak porsiyonlar yiyin. Mideniz uzun zaman boş kalmasın. Tatlı şekilde taze ve kuru meyveler, meyveli yoğurtlar veya sütlü tatlıları seçin.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal