Tırnak Yemenin Üstesinden Gelemeyenlere Öneriler

Tırnak yeme alışkanlığı strese bağlı bir tepki olduğu kadar bir hastalığın habercisi de olabilir. Tırnak yeme alışkanlığı tırnakların zamanla deforme olmasına da neden olur. Peki bu dertten krtulmanın yolları var mıdır? İşte sizler için tırnak yeme alışkanlığınızı ortadan kaldırabilecek önerilerimiz.

18.04.2019-18:01 - (Son Güncelleme: 27.04.2019-17:15) Tırnak Yemenin Üstesinden Gelemeyenlere Öneriler

Çoğunlukla stresli veya kaygı hissedilen dönemlerde eli ağza götürmeyle başlayan tırnak yeme alışkanlığı sağlığımızı ciddi anlamda risk altına alan hadiselerden biridir. Peki bunu önlemek için neler yapılabilir? Gelin içeriğimize birlikte bakalım.

TIRNAK YEMENİN ZARARLARI

Tırnakları ısırıp koparmak tırnak şeklinize zarar verir ve açık yaraların oluşmasına sebep olur. Zamanla tırnak şeklinizi değiştirerek şekilsiz bir hal almasına sebep olur. 

Tırnak yeme alışkanlığı yalnızca tırnak şekline değil aynı anda diş yapısına da zararlı. Tırnakların sık sık ağıza sokulması mikropların vücuda girmesine resmen davetiye çıkararak hastalıkların vücuda girmesine neden oluyor. 

BİR HASTALIĞIN HABERCİSİ OLABİLİR

Tımar bozukluğu denilen kontrol edilemememekle birlikte genellikle onikfaji veya onikfaji olarak da adlandırılmaktadır. Aynı zamanda kişinin sosyal hayatınıda olumsuz yönde etkileyen “obsesif-kompulsif ve ilişkili bir bozukluk” olarak ketegorilendirilmiştir. 

TIRNAKLARI KESİN

Kısa tırnak, somut bir olasılık bırakmadığı için zamanla bırakma şansınızı arttıracaktır. 

ACI OJE SÜRÜN

Tadı acı olan ojeleri düzenli olarak sürün. Böylelikle ağzınıza gelen acı tat, tırnak ısırmalarını erteleyecek tırnak yeme alışkanlığını bırakmanın en kuvvetli sonuç veren yöntemlerinden biridir.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal