Karaciğer Büyümesinin Nedenleri Nelerdir? Hangi Bitkiler Karaciğere İyi Gelir?

Tüm vücudu temizleyen organımız olan karaciğer, vücudun tek başına işleyemediği toksinleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Peki karaciğerimize iyi bakıyor muyuz? Karaciğer büyümesinin başlıca nedenleri nelerdir? Kanı temizleyen organımız karaciğere daha fazla özen göstermemizi sağlayacak nedenleri sıraladık.

18.04.2019-16:11 - (Son Güncelleme: 18.04.2019-15:55) Karaciğer Büyümesinin Nedenleri Nelerdir? Hangi Bitkiler Karaciğere İyi Gelir?

Vücudu toksinlerden arındıran, farklı enfeksiyon türlerine karşı mücadele eden, vitamin ve enerji depolayan organımız karaciğere nasıl bakmak gerekir? Karaciğer büyümesi nasıl oluşur? Karaciğere iyi gelen bitki çayları hangileridir? İşte karaciğer hakkında merak ettikleriniz...

KARACİĞER BÜYÜMESİNİN NEDENLERİ NELER?

Karaciğer, vücudumuzdaki tüm süreçlerle bağlantılı olan bir organ olduğundan karaciğer iltihaplanmasının birçok  nedeni vardır:

  • Aşırı alkol tüketimi
  • Hepatitten kaynaklanan enfeksiyonlar
  • Bakteriyel enfeksiyonlar
  • İlaç zehirlenmesi
  • Yağlı karaciğer
  • Aşırı kilolu olmak

KARACİĞER BÜYÜMESİ NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Karaciğer büyümesi, tedavi edilmesi mümkün olmayan bir hastalık değildir. Uygun bir diyetle birlikte, düzenli egzersiz yaparak ve alkolden kaçınarak eski haline geri getirilebilir.

NE TÜKETMEK GEREKİR?

Kara hindiba, vücuttaki aşırı toksinleri gidermeye vesile olan arındırıcı özelliklere sahiptir:

Limon, vücudunuzu temizlemeye ve karaciğer sağlığınıza iyi gelecek idrar söktürücü özelliklerle doludur ve sindirime yardımcı olur.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal