22 Mayıs 2019
  • Istanbul 23°
  • Ankara 22°
  • Izmir 23°
İmsak 03:45
Güneş 05:35
Öğle 13:06
İkindi 17:02
Akşam 20:27
Yatsı 22:08
BIST85.310
Dolar6,0499
Euro6,7561
Altın247,97

Son Dönemlerin Popüler Baharatı Sumak'ın Mucizevi Faydaları! Sumak Çayı Nasıl Yapılır?

İçerisinde barındırdığı yardımcı etkiler vesilesiyle son zamanların en sık tüketilen alternatif tıp ürünlerinden olan sumak neye iyi gelir? Ateş düşürücü, idrar söktürücü özelliği ile de aranılan bir baharat türü olan sumağın çayı nasıl yapılır? İşte sumağın faydaları...

Son Dönemlerin Popüler Baharatı Sumak'ın Mucizevi Faydaları! Sumak Çayı Nasıl Yapılır?

Sumak'ın Hiç Bilinmeyen Faydaları

Salatalarımıza ve yemeklere ekşi bir aroma veren sumak, son günlerin alternatif tıp ürünleri arasında oldukça revaçta. Peki, ekşi bir tada sahip olan sumak çayı nasıl demlenir? Sumak'ın yararları nelerdir? İşte merak edilenler...

SUMAK'IN FAYDALARI NELERDİR?

Kokuyu azalttığı için soğanlı salataların vazgeçilmezi olan sumak, iştah açıcı da bir baharattır.

Aynı zamanda ateş düşürücüdür.

• Antimikrobiyal ve antioksidan aktivitesi sebebiyle birçok rahatsızlığın tedavisinde olumlu etkiye sahiptir.

• Obezite, hiperglisemi (yüksek kan şekeri), diyabeti önlemeye destek olur.

• Yapılan çalışmalarda sumağın kanserli hücrelerin DNA bazlarının okside olduğu tespit edilmiştir.

SUMAK ÇAYI NASIL DEMLENİR?

Yapılışı kolay olan bu tarifte gereken malzemeler, 100 gram kurutulmuş sumak ve 1 litre kaynar sudur. Bir tencereye koyulan kaynar suyun içine 100 gram sumak katılır ve 10 dakika boyunca demlenmesi için bekletilir. Daha sonra soğumaya alınan karışım günde 3 kez yemeklerden önce aç karnına tüketilir.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.