Kekemelik Neden Olur? Kekemelik Tedavi Edilir mi? Evde Yapılabilecek Kekemelik Egzersizleri

Kekemelik doğuştan gelen bir rahatsızlık olabileceği gibi, psikolojik travmalar sonucu da oluşabilir. Peki kekemelik tedavi edilebilir mi? Kekemeler evde yapacağı egzersizlerle bu rahatsızlığın üstesinden gelebilir mi? Kekemelik hakkında merak edilenleri sizin için derledik.

16.04.2019-15:22 - (Son Güncelleme: 16.04.2019-15:06) Kekemelik Neden Olur? Kekemelik Tedavi Edilir mi? Evde Yapılabilecek Kekemelik Egzersizleri

Kekemelik solunum sisteminde meydana gelen çeşitli bozukluklar neticesinde olabildiği gibi nefes alma bozuklukları da kekemeliğe neden olabilir. Peki evde yapılan egzersizler nelerdir? Gelin haberimizin içeriğine birlikte bakalım

EVDE YAPABİLECEĞİNİZ KEKEMELİK EGZERSİZLERİ

-Öncelikle muhakkak kekemelik konusunda uzman bir doktorla görüşmeli ve evde yapılacak egzersizleri doktorunuzun tavsiyesine uyarak yapmalısınız.
-Konuşurken zorlandığınız veya çıkarırken zorlandığınız kelimeleri, harfleri ve sesleri bulup bunlar üzerine yoğunlaşmalısınız.
-Kekemeliğinin psikolojik bir temeli olup olmadığının bilinmesi gerekir. Kekemeliğinin psikolojik temeli olması durumunda tedavi için izlenecek yol haritası tamamen değişecektir ve psikolojik terapi seçeneği ön plana çıkacaktır. Terapiden en fazla faydayı elde etmek için doktorunuzun verdiği terapi yöntemlerini evde kendinizin de yapması gerekir.
-Evde dilinizle ilgili de egzersizler yapmalısınız. Dilinizle yuvarlak yapmaya çalışmalı, dilinizi çeneye değdirmeye gayret etmeli ve diğer türlü dil egzersizleri yapmanız gerekebilir. 
-La – Sa – Da Ka – Fa gibi sesleri durmadan arka arkaya tekrar etmeye çalışın. Bunu yaklaşık 5 dakika boyunca yapmaya çalışın.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal