Tansiyonu Dengelemek İçin Düzenli Egzersiz Şart!

Uzmanlar, hareketli bir hayat tarzı ve düzenli egzersizle yüksek tansiyonun kontrol altına alınabileceğini belirtiyor. Tansiyon ile beraber birçok hastalığın da sporla engellenebileceğini belirten uzmanlar, egzersizin ihmal edilmemesini tavsiye ediyor.

16.04.2019-14:39 - (Son Güncelleme: 16.04.2019-14:39) Tansiyonu Dengelemek İçin Düzenli Egzersiz Şart!

Düzenli egzersiz yapmak sağlığımız açısından oldukça önemli yere sahip. Yaş ve kilo farketmeksizin her bireyin sporu muhakkak hayatına entegre etmesi gerektiği uzmanlarca ifade ediliyor.

KALP SAĞLIĞI İÇİN İHMAL EDİLMEMELİ

Öğretim Görevlisi Mutlu Ural,“Düzenli egzersiz yapan kişilerin kalbindeki en belirgin özellik, sol karıncık egzersiz yapmayanlara göre daha büyük olmasıdır. Sol karıncığın kasılmasıyla birlikte kan, damarlar yoluyla ilgili dokulara gönderilmektedir." dedi.

Kalbin otonom sinir sistemi ile çalıştığını belirten Ural, “Otonom sinir sistemi, düz kasların çalışmasından sorumludur. Aynı zamanda iç organların çalışmasını kontrol eden ritmik bir sistemdir. Bu sistem duygulara bağlı olarak çalışır ve değişiklik gösterir. Üzülme, gülme, stresli olma gibi durumlar bu sistemi etkilemektedir" dedi.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal