Kendinizi Sürekli Yorgun Hissediyorsanız Yediklerinizi Gözden Geçirin

Günlük hayat telaşı fiziksel ve zihinsel olarak insanı yorar. Yaşam performansımızı arttırmak için ne yediğimiz ne içtiğimiz de oldukça önemlidir. Peki bitkin ve yorgun düşmemek için hangi yiyecekleri hayatımızdan çıkarmak hangilerine yer açmak gerekir?

16.04.2019-09:53 - (Son Güncelleme: 16.04.2019-09:27) Kendinizi Sürekli Yorgun Hissediyorsanız Yediklerinizi Gözden Geçirin

Özellikle mevsim değişikliklerinde kendimizi daha yorgun ve bitkin hissederiz. Peki kendimizi kötü ve ağır hissettiren şeyler nelerdir? Beslenme düzenimizi nasıl değiştirmeliyiz? Gelin haberimize birlikte göz atalım.

FİZİKSEL VE ZİHİNSEL PERFORMANS NASIL ARTTIRILIR?

Fiziksel ve zihinsel süreçler beslenme durumu ile oldukça ilişkilidir. Uyku ve hafıza sorunları, odaklanma güçlükleri, dikkat dağınıklığı problemleri, zamanlama sıkıntısı ve hiperaktivite gibi sorunlar genellikle hayat tarzında yapılan iyileştirmelerle giderilmektedirler. Beslenme programlarınıza enerji, protein ve yeterli miktarda karbonhidrat ve ihtiyacınız olan antioksidanları, vitaminleri eklemeniz gerekiyor.

AKTİVİTEYİ HAYATINIZA YERLEŞTİRİN

Ayrıca, sağlam kafanın sağlam vücutta bulunur. Kendinize en uygun fiziksel aktiviteyi hayatınıza yerleştirmeniz gerekiyor. Bu nedenle, optimum sağlık düzeyine ulaşabilmeyle birlikte, zihinsel ve fiziksel performansı en üst noktaya taşıyabilmek için spora önem vermek gerekiyor.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal