Sınav Kaygısı Nasıl Yönetilmeli? Çocuklara Sınav Döneminde Nasıl Yaklaşılmalı?

Geleceğe dair en belirleyici adımların atılacağı sınavlarda stresle baş etmenin önemli ipuçlarını sizler için derledik! Sınav kaygısı sınavın neticesini bile etkileyebilir bunu yönetmek sizin elinizde. İşte sınavda stresi azaltan yöntemler!

27.05.2019-11:34 - (Son Güncelleme: 27.05.2019-11:21)

Çocukların geleceğini belirleyen sınavlar, yazılılar, sözlüler, final haftaları gibi bir çok strese sebep olan bir çok öğrencinin hayatını negatif yönde etkiliyor. Özellikle bir anlık stres sonucu önemli ölçüde etkiliyor. Peki sınav kaygısıyla nasıl baş edilmeli işte cevabı. 

SINAV KAYGISINI NASIL YÖNETİRSİNİZ  

Sınav Öncesinde; Sınavdan önce öğrencinin beslenme ve uyku düzenine önem verilmelidir. Öğrenciler, özellikle sınava son bir hafta kala, ağır yemeklerden uzak durmalı ve dengeli beslenmelidir. Dikkat ve motivasyon için 8 saat uyumak gerekir. Öğrencilerin sınav esnasında zamanını iyi kullanabilmesi adına sınav egzersizleri yapmalı, çalışmalar son güne bırakılmamalıdır. Bu şekilde kaygısı azaltılabilir.
Sınav Anında; Sınav anında kaygıya yenik düşen öğrenciler kontrolün kendisinde olduğunu hatırlamalı ve sınavla ilgili olumlu düşünceleri aklından geçirmelidir. Dikkat arttırma teknikleri ve kontrollü nefes alıştırması gibi yntemler fayda sağlayabilir.
Sınav Sonrasında; Sınav  bittikten sonra, sonuçtan bağımsız olarak, aileler ve eğitimciler motivasyonu artıracak etkinlikler yapmalı ve öğrenciyi ödüllendirmelidir.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal