Başkasının Havlusunu Kullananlar Dikkat!

Uzmanlar uyardı! Başkasının havlusunu kullanmak sağlığa zararlı!! Uzmanlar, gözlerde enfeksiyon riskini arttıran bu durumun tehlikeli sonuçları olabilir. Peki başkasının havlusunu kullanmanın ne gibi zararları var? Gelin içeriğimizde birlikte bakalım.

25.05.2019-16:29 - (Son Güncelleme: 25.05.2019-16:17) Başkasının Havlusunu Kullananlar Dikkat!

Havaların ısınması ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte görülme sıklığı çoğalan huysuz hastalık konjonktivit, göz kapaklarını saran zar tabakasının iltihaplanmasına sebep oluyor.

HİJYENE ÖNEM VERMELİSİNİZ  

Başkasının havlusunu ve makyaj malzemesini kullanmak istenmeyen sonuçlar doğurabiliyor. Bu durumda havuzda-denizde gözünüzü açmamalı ve hijyenik olmayan ortamdan uzak durmalısınız.

GÖZLERDE ALERJİYE SEBEP OLUYOR 

Gözlerde aşırı sulanma, batma, yanma, uzun süren kaşıntı ve çapaklanma, sabahları kirpiklerde yapışma ve kabuklanma ile ışığa aşırı hassasiyet ve bulanık görme gibi belirtilerle kendini gösteren konjonktivit; gözün en dış tabakasındaki beyaz kısmı ve göz kapaklarının iç yüzeyini saran zar tabakanın iltihaplanması hastalığıdır. Halk arasında kırmızı ya da pembe göz olarak da adlandırılan konjonktivit, tedavisi olan bir hastalıktır.

Yine de bireyler bu gibi bulaşıcı durumlara maruz kalmamak için kişisel eşyalarını başkalarıyla paylaşmamalı, başkalarının eşyasını kullanmamalıdır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal