Sağlıklı Uyku Kalp Yetmezliğini Önlüyor

 Sağlıklı yaşam denince akla gelen yemek, spor unsurlarının yanında uyku unsurunun da büyük etken olduğu biliniyor. Gerçekleştirilen bir araştırma doğrultusunda ise kişilerde ortaya çıkabilecek kalp yetmezliğinin sağlıklı uyku ile önlenmesinin mümkün olduğu belirlendi.

18.11.2020-10:09 - (Son Güncelleme: 18.11.2020-10:30) Sağlıklı Uyku Kalp Yetmezliğini Önlüyor

Yapılan bir araştırma doğrultusunda sağlık için, yemek içmek kadar önemli olan uykunun, kişide oluşabilecek kalp yetmezliğini engelleyebileceği aktarıldı.

Newsmaxhealth sitesinde yer alan habere göre, Tulane Üniversitesi Kamu Sağlığı ve Tropikal Tıp bölümü Profesörü Dr. Lu Qi tarafından yönetilen araştırmada, 37 ila 73 yaş aralığında olan 400 bin İngilizin katılımı ile uzun süreli sağlık araştırmasının verileri incelendi. 

‘Circulation’ dergisinin internetteki sayısında yayımlanan çalışmada, sağlıklı uyku düzeni olan kişilerin 10 yıl içinde kalp yetmezliği ihtimalinin yüzde 42 düştüğü tespit edildi.

Uzmanlar tarafından uykunun önemi sık sık hatırlatılıyor. Sağlıklı uyku düzeni için 7 ya da 8 saat uyunması, horlanmaması, uykuya dalmakta veya deliksiz uyumakta yaşanan sorunun çok alt seviyede olması, gün içinde sersemlik durumunun yaşanmaması ve sabah erken uyanılması gerektiği belirtildi.

Araştırmaya katılan kişilerden 5 bin 221'ine, 10 yıl içinde kalp yetmezliği teşhisi koyulurken, 5 alışkanlığı edinmiş ve sağlıklı uyuyan kişilerin kalp yetmezliğine yakalanma riskinin, bu 5 alışkanlıklardan yalnızca birine sahip olan veya hiçbirine sahip olmayanların yüzde 42 düşük olduğu ortaya kondu.

Önceden gerçekleşitirilen açıklamalar, uykusuzluk sorunu olan ve uyku apnesi olan kişilerde kalp hastalığı riskinin yükseldiği tespit edilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal