Kovid-19’u Etkisiz Hale Getiren Gargara Geliştirildi

Kovid-19 ile tüm dünya mücadele ederken, çeşitli araştırmalar devam ediyor. Hem ilaç hem aşı çalışmaları devam ederken, Kovid-19’a karşı geliştirilen bir gargaranın tükürükteki virüsü öldürebileceği ortaya kondu. Ancak virüse karşı tedavi için kullanılabileceğine dair bir kanıta ulaşılmadı.

18.11.2020-09:15 - (Son Güncelleme: 18.11.2020-09:37) Kovid-19’u Etkisiz Hale Getiren Gargara Geliştirildi

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve neredeyse 56 milyon kişiye enfekte olan Kovid-19 salgını yaşanırken, çeşitli araştırmalara imza atılıyor. Bu seferki çalışmada ise tükürükteki virüsü öldürebilen gargara geliştirildi.

Geliştirilen gargara ile tükürükteki virüsün etkisiz hale getirilebileceği tespit edildi. BBC’nin haberinde yer alan bilgiye göre, tükürükteki Kovid-19’u etkisiz hale getiren gargara, Cardiff Üniversitesi’nden bilim insanları tarafından incelemeye alındı. Yürütülen çalışma, laboratuvarda, nazal ve oral kanallarda meydana gelen durum taklit edilerek, bir test tüpünde gerçekleştirildi.

Uzmanlar, içinde yüzde 0,07 oranda setilpiridinyum klorür olan ağız gargarasının, yeni tip koronavirüsü 30 saniyede etkisiz hale getirebildiğini tespit etti. Elde edilen bulgular doğrultusunda, Diş eti hastalıkları uzmanı Dr. Nick Claydon, gargaranın, salgın döneminde alınan diğer tedbirler gibi önemli bir rutin haline gelebileceği öngörüsünü yaptı.

Penn State Tıp Fakültesinde görev alan uzmanların gerçekleştirdiği çalışmanın ekim ayında açıklanan bulguları da bazı bebek şampuanlarının ve gargaraların Kovid-19'u etkisiz hale getirebileceğini ortaya konmuştu.

30 saniyede tükürükteki virüsü öldürdüğü tespit edilen bu gargaranın ise, Kovid-19 için etkili bir tedavi yöntemi olduğuna dair bir kanıta ulaşılmadı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal