Kabine Toplandı: Gündem Kovid-19

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya geldi. Masada en kritik başlık koronavirüs salgını ile mücadele.

17.11.2020-16:02 - (Son Güncelleme: 17.11.2020-16:33) Kabine Toplandı: Gündem Kovid-19

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya geldi.

KORONAVİRÜS SALGINIYLA İLGİLİ YENİ ÖNLEMLER ALINACAK MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen gün beş saat süren Bilim Kurulu toplantısının ardından virüsün yayılmasını önleyici somut önlemlerin uygulamaya konmasının önerilmesi doğrultusunda karar verildiğini açıklamıştı.

Kabine toplantısında da bu tavsiyeler değerlendirilecek. Pandemi ile alakalı son durum ile yeni önlemler alınıp alınmayacağı masaya yatırılacak.

Ara tatil sürecine giren okulların tatil ardından durumunun da toplantıda değerlendirilmesi beklenirken, vaka sayılarının tekrar artmasıyla restoranların hizmet saatleri, 65 yaş üzeri vatandaşların sokağa çıkmalarının sınırlanması benzeri önlemlerin arttırılıp arttırılmayacağı, aynı zamanda yeni önlemler alınıp alınmayacağı gibi meseleler de değerlendirilecek.

Yerli aşıyla ilgili çalışmalarda gelinen nokta da toplantının gündemi olacak.

Daha önce yapılan kabine toplantısında kamu ve özel sektörde esnek çalışma sisteminin teşvik edilmesine karar verilmiş, paket servis dışında üzere restoran, lokanta, kuaför, yüzme havuzu, düğün salonu, halı saha, sinema, tiyatro, konser salonu gibi iş yerlerinde hizmetlerin saat 22.00'de biteceğine karar verilmişti.

DAĞLIK KARABAĞ

Koronavirüs salgınıyla mücadelenin yanında başka bir gündem maddesi Dağlık Karabağ'da olan ateşkes süreci.

Başkent'te Rus kurulla gerçekleştirilen müzakereler kabine toplantısında değerlendirilecek.

Bölgeye yollanacak Türk barış gücü ile alakalı son durum masaya yatırılacak.

Kabine toplantısında, Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmeler, terörle mücadele ve turizmde 2021 hedefleri de değerlendirilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal