Cumhurbaşkanı, Siyam İkizleri Derman ve Yiğit'i Külliye'de Kabul Etti

Yapılan operasyonlarla iyileşen Derman ve Yiğit, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan tarafından Külliye'de ağırlandı.

17.11.2020-15:56 - (Son Güncelleme: 17.11.2020-15:55) Cumhurbaşkanı, Siyam İkizleri Derman ve Yiğit'i Külliye'de Kabul Etti

Antalya'nın Alanya ilçesinde, 22 Haziran 2018 tarihinde sezaryenle doğan, Fatma ile Ömer Evrensel çiftinin kafadan yapışık olan siyam ikizlerine, Derman ile Yiğit adı konuldu.

Hem Antalya'da hem de İstanbul'da farklı hastanelerde tedavi olan, kafaları yapışık doğdukları için sıkıntılı bir hayat mücadelesi veren siyam ikizlerinin öyküsünün ardından Cumhurbaşkanlığı duruma el attı.

İNGİLTERE'DE TEDAVİ OLDULAR

Bunun gibi ameliyatların yapıldığı İngiltere'deki Great Ormond Street Hastanesi görevlileri de aileyle iletişim kurdu. İngiltere'dek ameliyatı yapacak ekip ile Türk doktorlar, aileyle görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı'nın himayesi altında, Sağlık Bakanlığı'na ait hava ambulansı ile siyam ikizlerini ailesiyle beraber, 1 Aralık 2019 tarihinde İngiltere'ye götürdü.

3 OPERASYON YAPILDI

İçlerinde 2 Türk doktorun da yer aldığı 42 hekimin olduğu ekip, 3 büyük operasyon yaptı. Yapışık kafaları 28 Ocak tarihinde ayrılan Derman ile Yiğit, hastanede bir müddet tedavi oldu.  
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal