Regl Öncesi Kabızlığa Hangi Besinler Neden Olur?

Sıklıkla regl öncesi dönemde kendini gösteren kabızlığa hangi besinler iyi gelir? Kabız yapan yiyecekler nelerdir? Regl öncesi dönemde tüketmemek gereken meyveler hangileridir? Merak edilenleri haberimizde derledik.

04.04.2019-13:35 - (Son Güncelleme: 04.04.2019-13:23) Regl Öncesi Kabızlığa Hangi Besinler Neden Olur?

Hepimizin hayatta en az bir kere başına gelen kabızlığa yediğimiz şeyler neden oluyor. Günlük beslenme alışkanlıkları hazımsızlık ve şişkinlik yapabiliyor. İşte kabızlıktan kurtulmanın yolları...

DEMLİ ÇAYI FAZLA TÜKETMEYİN

Beslenme biçimi, aşırı çay tüketimi, fiziksel aktivite yetersizliği gibi nedenler kabızlığa neden olabiliyor. Şiş ve rahatsızlık veren bir karın kaderimiz olabiliyor. Çayın içinde bulunan tanen maddesi kabızlığa yol açabilir. Aşırı miktarda elma ve ayva tüketimi. Bu meyvelerin içinde bulunan pektin maddesi aşırı alındığında bağırsak hareketlerini yavaşlatır. Portakal, limon ve mandalinanın içinde bulunan beyaz liflerin fazla tüketilmesi. Yine pektin maddesi bu meyvelerin içinde yer aldığından kabızlığa yol açabilir.

REGL ÖNCESİ DÖNEMDE ARTIYOR

Lifli ve posalı besinlerin yenmemesi... Tercih edilmesi gereken lifli ve posalı besinler; kurubaklagiller, taze sebze meyve olmalıdır. Aşırı süt ürünleri tüketimi özellikle çocuklarda kabızlığa yol açabilir. Magnezyum yetersizliği de kabızlık nedeni olabilir. Bu durum genellikle adet dönemi öncesindeki kadınlarda görülür. İdrar söktürücü, anti depresif ilaçlar, aşırı demir alımı gibi etkenler de kabızlığa neden olabiliyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal