Ramazanda Günü Uyuyarak Geçirmeyin!

Ramazan'da zaman geçmek bilmez... Farklı meşgalelerle ilgilensek de bir süre sonra uykumuz gelir ve uyuruz. İşte bu noktada yanlış yaptığımızın farkında olmayız. Ancak hareketsiz ve yatılarak geçirilen zaman bize fazla kilo olarak geri dönebilir.

10.05.2019-14:14 - (Son Güncelleme: 10.05.2019-13:56)

11 ayın sultanı Ramazan ayında tutulan oruç, insanların yapmış olduğu hatalar sebebiyle kilo almasına neden olabiliyor. Bilhassa da gün boyu aç durma sonrasında iftar sofralarında yapılan bazı yanlışlar kilo değerlerinde büyük değişmelere sebep oluyor. 

HAFİF VE DOYURUCU BESİNLERDEN YİYİN 

İftarda yapılan en büyük hatalardan biri gün içinde aç kalan mideyi iftar zamanında ağır yiyeceklerle doldurmaktır. Ağır kızartmlar, hamur işleri gibi gıdalar yerine hafif ama tok tutan besinleri seçmelisiniz. 

İFTARI UYUYARAK BEKLEMEYİN

Evde olduğumuz zaman boyunca iftarı yatarak beklemek de yapılan hatalardan biridir. Eğer herhangi bir hastalığınız yoksa mutlaka hareket etmelisiniz. Bu hareket bedeninizi yormayacak şeyler olmalıdır. Aksi takdirde tansiyonunuz düşebilir ve istenmeyen bir durum yaşayabilirsiniz. Hareket edilmesinin nedeni yağ birikimini önlemek içindir. 

YEMEĞİN HEMEN SONRASINDA UYUMAYIN

Boş midenin doldurulup sonrasında hemen uykuya geçilmesi çok zararlı bir durumdur. Kalp krizine bile sebep olmaktadır. Bundan dolayı yemekten sonra biraz hareket etmenizde faydanıza olacaktır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal