İftarda İçinizi Ferahlatacak Çilek Şerbeti Tarifi

Mevsimin en güzel meyvelerinden olan çilekle yapılacak enfes bir şerbet tarifi... Zamanınızı çok fazla almadan kısa sürede hazırlayacağınız ve ferah ferah içeceğiniz harika bir içecek. Çilekli şerbet nasıl yapılır gelin birlikte tarifimizden öğrenelim.

10.05.2019-10:37 - (Son Güncelleme: 10.05.2019-10:20)

Hem çileğin mevsimi hem de Ramazan ayı. İftarda susuzluğunuzu dindirmek için tatlı çileklerden sizin için şahane bir şerbet tarifi sunuyoruz. Üstelik iftara 5 dakika kala bile hazırlayabilirsiniz. Kaynatma ve soğutma gibi dertler de yok. İşte pişirmeye bile gerek kalmayan 5 dakikalık çilek şerbeti için gerekli olan malzemeler...

ÇİLEK ŞERBETİ TARİFİ

Yarım kilo lezzetli çilek, 5 su bardağı su, 1 bardak toz şeker, bir kaç yaprak nane ve yeteri kadar buz.

YAPILIŞI: Çilek şerbeti hazırlamak için ilk önce çileklerin saplarını çıkararak güzelce yıkayın. Sonrasında derin bir kaseye alın. Bir mutfak blenderı ile çilekleri blendırdan geçirin. Suyunun çıkmasından endişe duymayın. Tüm parçaları ezildiğinde içine önce şekeri katıp bir kaç defa karıştırın. Sonrasında kıvamını dilediğinize göre ayarlayacak kadar suyu ekleyin. Ardından nane yapraklarını içine katın ve aromasını vermesini bekleyin. Arzu edenler için buzlu servis yapılabilir.

PÜF NOKTASI: Dilerseni çilek şerbeti yapmak için vaktiniz çoksa şekeri çileklerin üzerine geceden döküp reçel yapar gibi bekletebilirsiniz. Sonrasında çilekleri ve şekeri birlikte blenderda ezebilirsiniz ve diğer işlemleri uygulayabilirsiniz. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal