Kuru ve yaş tüketilebilen hurmanın oldukça fazla çeşidi mevcut. içindeki 15 farklı mineral, a, b1, b2 ve c vitamini nedeniyle doğal bir koruyucu.
Dna ve hücre yenileme özelliği olan hurmadan günde 3 adet yediğinizde neler mi olur?; uzun süreli açlık sonucu ortaya çıkması muhtemel olan bağırsak tembelliğini önler, çünkü hurma iyi bir lif kaynağıdır. böylece kabızlık soruna iyi gelir.
İçeriğindeki beta-karoten sayesinde hafıza kaybını engellemeye yardımcı olur.
Şekerli bir meyve olduğu için tatlı isteğini bastırmada etkilidir. glisemik indeksi düşüktür, kan şekerini yükseltmez.
Lifli yapısı sayesinde tok tutar. sahurda 3 adet hurma yiyerek iftara kadar açlığınızı kontrol altında alabilirsiniz. düzenli olarak hurma yemek, göz sağlığına da olumlu katkılar sağlar.