Penisilin Alerjiniz Olduğunu Nasıl Anlarsınız?

Bazı antibiyotiklere ve ilaçlara karşı bazı insanlar aşırı reaksiyon gösterebilir. Penisiline alerjisi olan kişilerde hangi belirtiler ortaya çıkar? Penisilin alerjisi kimlerde görülür? İşte merak edilenler.

26.09.2019-13:51 - (Son Güncelleme: 26.09.2019-13:38)

Uzmanlar penisilin alerjisi olduğunu belirten 10 hastadan 9'unda penisilin alerjisine rastlanmadığını söylüyor. Gerçekten alerji olup olmadığı ise alerji uzmanlarınca yapılan testlerde ortaya çıkabiliyor.

ALERJİ TESTİYLE ORTAYA ÇIKAR

Uzmanlar, ilaç alerjisinin her zaman her ilaca karşı gelişebileceğinin altını çizerek antibiyotikler, ağrı kesiciler ve epilepsinin tedavisi için kullanılan ilaçlarda bu alerjilerin sıklıkla görüldüğünü söylüyor. İlaç alerjilerinin deride kızarıklık, solunum, dolaşım ve sindirim sisteminde tepkimelere yol açabildiğini belirten uzmanlar, 

Penisilin grubu antibiyotiklerin önemli silahlardan biri olduğu görüşünde. Gerçekte penisilin alerjisi olduğunu iddia eden hastaların çok az bölümünde gerçek penisilin alerjisi olduğunu sölüyor. Penisilin alerjisi olan 10 hastadan 9'unda penisilin alerjisine rastlanmadığını belirten uzmanlar, gerçek bir alerji olup olmadığının alerji uzmanları tarafından yapılan testlerde ortaya konulacağı düşüncesinde.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal