Her Gün Bir Bardak Mercimek Otu Çayı İçerseniz...

Bulgar yemek kültüründe geniş bir yer tutan mercimek otu birçok yarara sahip. Hatta uzmanlar her gün bir bardak çayının içilmesini öneriyor.

26.09.2019-11:53 - (Son Güncelleme: 26.09.2019-11:50)

Sindirimden dolaşım sistemine kadar hemen hemen her alanda yararı olan mercimek otunu hem yemeklerde tüketebilir hem de çayını içebilirsiniz.

MERCİMEK OTUNUN FAYDALARI

Türlü hastalıklardan ötürü bedende meydana gelen ödem gibi rahatsızlıkları atmada kuvvetli bir ottur. İltihabı temizleyerek özellikle kemik ve kas sağlığını da pozitif yönde etkiler. Hazımsızlık problemi yaşayan insanların kahvaltıda kesinlikle tüketilmesi tavsiye edilir. Özellikle alternatif tıp uzmanları mercimek otunun sindirimi rahatlattığını altını çiziyorlar. Bağırsaklardaki besin atıklarını temizleyerek daha sağlıklı çalışmasını mümkün kılar. Mevsim geçişlerinde artan hastalıkları engellemek için özellikle çorbalara katılarak tüketilmesi önerilir. Böylece bağışıklığı kuvvetlendirerek vücudun enerji oranını artırır.İdrar hastalıkları toplumda hemen hemen herkesin yaşadığı sağlık problemlerinden biridir. Bu problem beraberinde böbrek ve mesane de taş meydana gelmesine de sebep olur. Bunun önüne geçmek için hem bedenin sıvı oranını artırmak gerekir. Hem de idrarı söktürmek. Mercimek otu bu açıdan etkili otlardan biridir. Kaynamış bir bardak suyun içine bir tatlı kaşığı mercimek otu koyup biraz limon sıkarak her gün bir bardak içmekte yarar var.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal