Öğlen Uykusu Stresi Azaltıyor Kalbi Koruyor! Öğlen Uykusu Kaç Dakika Olmalı?

Beyin fonksiyonlarının sağlıklı çalışması için uykunun şart olduğunu hepimiz biliyoruz. Öğle uykusunun faydaları ise saymakla bitmiyor. Beyne, strese ve konsantrasyon bozukluğuna iyi gelen şekerleme gün içinde kendinizi yenilemenizi sağlıyor. Peki şekerleme kaç dakika olmalı? İşte cevabı.

19.08.2019-12:43 - (Son Güncelleme: 19.08.2019-12:39) Öğlen Uykusu Stresi Azaltıyor Kalbi Koruyor! Öğlen Uykusu Kaç Dakika Olmalı?

Yetersiz uyku bağışıklık sistemimizde bazı sorunları ortaya çıkarırken, yeterli uyku belli kanser türleriyle savaşmayı sağlıyor, kardiyovasküler sağlığımızı koruyor, hassasiyeti azaltarak metabolizmamızı geliştiriyor ve kilo kontrolü sağlıyor.

Geceleri yeterli derecede uyuyamıyorsanız günün tam ortasında kısa bir şekerleme zihinsel uyanıklığı ve motor performansı geliştirmenize yardımcı oluyor. Bununla beraber muhakeme ve reaksiyon süresini de geliştiriyor ve ruh halimizi de iyileştiriyor.

KAÇ DAKİKA OLMALI?

-Öğle saatlerinde bedeninizde bir uyuşlukluk hissediyorsanız ve uyanmaya kendinize gelemye ihtiyacınız varsa ortalama 10-20 dakika şekerleme size yetecektir.
-Öfkeli ya da stresli hissediyorsanız, okuduğunuz kitaptan önemli kısımları hatırlamakta zorlanıyorsanız 60 dakikalık bir şekerlemenin dürtüselliği azalttığı, öfke toleransını geliştirdiği ve ezberlemeye destek olduğu kanıtlanmış durumda.
-Bunalmış ve bitkin hissettiğinizde kendinizi resetlemek adına 90 dakikalık bir şekerlemeye iyi gelecektir.

HANGİ SAATTE YAPILMALI?

Erken uyananlar için 13.00 en ideal saat. Gece geç uyuyanlar içinse 15.00 iyi bir saat. Fakat 16.00'dan sonra asla uyumamanız gerektiğini aklınızdan çıkarmayın. Sağlıksız olmasının yanında gece uykusunu da riske atıyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal