Masa Başında Kilo Almayın! Ofis Çalışanlarına Yemek Önerileri

Gün boyu oturarak çalışanlar kilo almaya daha meyillidir. Kısıtlı hareket alanı ve yoğun çalışma temposu kişileri obeziteye bile götürebilir. Gelin bir uzmana kulak verelim ve sağlıklı beslenmenin tüyolarını alalım.

19.03.2019-15:36 - (Son Güncelleme: 19.03.2019-15:20) Masa Başında Kilo Almayın! Ofis Çalışanlarına Yemek Önerileri

Diyetisyen Nurdan Balakçı, ofiste masa başı çalışanlarının az hareket ettiklerini, bilhassa beyin enerjilerini kullandıklarını belirterek, "Akşam eve döndüğünüzde dolabınızda mutlaka haşlama sebze bulunsun. Örneğin karnabahar, brokoli, kabak, taze fasulye vb. Sebzeler hazır olduğu takdirde ister sade halde ister salata sosu ekleyerek tüketebilirsiniz" dedi.

BİSKÜVİYLE GEÇİŞTİRMEYİN

Diyetisyen Nurdan Balakçı, çalışma saatlerinden sonra sağlıklı beslenme önerilerini şöyle sıraladı: Akşam eve döndüğünüzde dolabınızda mutlaka haşlama sebze bulunsun. Örneğin karnabahar, brokoli, kabak, taze fasulye vb. Sebzeler hazır olduğu takdirde ister sade halde ister salata sosu ekleyerek tüketebilirsiniz.Geç yememek adına bir şeyler atıştırmak en büyük hatalardan biri. O yüzden ofisten çıktıktan sonra açlığınızı bastırmak adına kesinlikle atıştırmayın. Bu da fastfood restoranlara gitmeyin, galeta, bisküvi gibi bir şeyler yiyip yemeği geçiştirmeyin anlamına geliyor. Yiyin ama yedikleriniz nişasta, hamur işi, pirinç, ekmek vb. içermesin.

İDEAL AKŞAM YEMEĞİ: ÇORBA 

Hazır çorbayı tavsiye etmeyen Balakçı, 'Bilmeyenler gözünde büyütebilir ama çorba, belki de dünyanın en kolay hazırlanan, en faydalı ve en ideal akşam yemeğidir. Hafta sonlarında malzemelerini hazırlarsanız, hafta içi pişirmesi yarım saatinizi bile almayacaktır' dedi.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal