Lens Kullananlar Buraya! Lens Solüsyonlarına Dikkat Edin!

Lens deyip geçmemek lazım, gözlerimiz bizim iki yaşam penceremiz... Günümüzde kontakt lens kullananların sayısı giderek artmakta olup, dikkat etmemiz gereken unsurlarda artıyor. Peki ama bunlar neler?

29.01.2020-13:28 - (Son Güncelleme: 29.01.2020-13:30)

Kontakt lensler, kornea ve sklera gibi gözün dış yüzeyi üzerine yerleştirilebilen, kırma kusurlarını düzeltme veya tedavi edici amaçlarla kullanılabilen protezlerdir.

Kontakt lens almadan önce mutlaka bir göz doktoruna başvurulmalı ve ona göre seçilmelidir. Temel kriterlere dikkat etmeden alınan lensler çeşitli göz hastalıklarına gidebilir ve daha kötü sonuçlar doğurabilir. Gözlük kullanan biri ''Benim gözlüklerim 2 numara, lenslerimi de öyle alabilirim'' diye düşünmemeli.

Kontakt lenslerden sonra gelen bir diğer önemli unsurda lens solüsyonlarıdır. Uzmanlar göz enfeksiyonuna yakalananların, etkili olmayan kontakt lens solüsyonları kullanmaları, lenslerini suyla temas ettirmeleri ve hijjen kurallarına dikkat etmemelerinden kaynaklandığını söylüyor. Lens bakımında temizleme çözeltileri çok büyük önem taşıyor. Dezenfektanlar, ıslatma çözeltileri, yıkama çözeltileri gibi ürünler lens tipine uygun olduğu sürece kullanılabilirler. Ancak bu çözeltilerde dikkat edilmesi gereken nokta, steril, izotonik, doğru pH ve viskozitede, lens ile geçimli ve uygun bakterisit içerecek şekilde üretilmiş olmalarıdır.

Lens Kullananların Dikkat Etmesi Gerekenler:

  • Ellerinizin temiz olduğundan emin olun.
  • Duş alırken lensinizi çıkarın.
  • Gece yatarken lensinizi çıkarmayı unutmayın.
  • Başkasının lensini takmayın.
  • Gün içinde ellerinizle gözünüzü ovuşturmayın.
  • Kullandığınız majyaj ürünlerine dikkat edin.
  • Lenslerinizi süresinden fazla kullanmayın.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal