Koşu Bandında Kaç Kalori Yakılır? Koşu Bandı Kilo Verdirir mi?

Spor denince akla gelen ilk şey koşu bantlarıdır. Koşu bantları ile yapılacak koşu ve yürüyüşler ile yüksek oranda kalori yakılmaktadır. Koşu bantları diğer spor aletlerine göre daha sıradan bir alettir. Peki koşu bantları ne kadar kalori yaktırır? Koşu bandıyla kaç kilo verilir mi?

06.05.2019-15:56 - (Son Güncelleme: 06.05.2019-15:40)

Koşu bandıyla spor yaparken bir yandan da tv izlemek, cep telefonundan internete girmek daha eğlenceli hale getirmek için faydalı olabilir. Unutmayın yapılan spor ne kadar keyifli gelirse o kadar uzun süre yapılabilmektedir.

NORMAL YÜRÜYÜŞTEN DAHA FAZLA YAKTIRIR

Koşu bandında yapılacak 20 dakiklık yürüyüş ve ardından 20 dakikalık koşu ile 450 kalori yakılmaktadır. Yani düz bir koşu bandında 30 dakikalık hafif bir yürüyüş ile 300 kalori yakılabilir.

30 DAKİKA YETERLİ OLACAKTIR

Koşu bandını ilk defa kullanmaya başlayanlar için 20 veyahut 30 dakikalık hafif bir yürüyüş yeterli olacak. Bu alışma süresi geçtikten sonra yürüyüş süresi,hızı ve bandın eğimi kademe kademe arttırılmalıdır.

SPORU YAŞAMA YAYIN

Uzmanlar; sadece kilo vermek için değil hayat boyunca haftada en az 3 gün spor yapılmasını tavsiye etmektedir. 3 gün ile başlayan spor süresi zaman içinde arttırılmalıdır. Bu sayede vücutta kilo verme hızlanacaktır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal