Hamilelikte Koşu Bandı Kullanmak Zararlı Mı?

Hamilelik döneminde hareket halinde olmak önemlidir. Hamileliği yaz aylarına denk gelen anneler şanslıdır çünkü açık havada yürüyüş yapmak en güzelidir. Kış aylarına denk gelen hamileler ise koşu bandlarını kullanırlar. Peki hamilelikte koşu bandı kullanmak doğru mudur?

09.01.2019-09:37 - (Son Güncelleme: 09.01.2019-09:30) Hamilelikte Koşu Bandı Kullanmak Zararlı Mı?

Hamilelik döneminde hareket halinde olmak önemlidir. Hamileliği yaz aylarına denk gelen anneler şanslıdır çünkü açık havada yürüyüş yapmak en güzelidir. Kış aylarına denk gelen hamileler ise koşu bandlarını kullanırlar. Peki hamilelikte koşu bandı kullanmak doğru mudur? İşte yanıtı...

Uzmanlar, hamilelik dönemi içerisinde yapılabilen hafif egzersizlerin hem bebeğin, hem de anne adayının sağlıklarını koruması açısından oldukça olumlu etkilere sahip olduğunu söylüyor.

DOĞUMU KOLAYLAŞTIRIR

Yapılan araştırmalar sonucunda, hamilelik dönemi içerisinde anne adayının yapmış olduğu sporlar, doğum esnasında ciddi kolaylık sağladığı ortaya çıkmıştır. Hamilelik dönemi içerisinde herhangi bir kanama, düşük, erken doğum gibi tehlikelerin olmaması ve doktor tarafından spora engel bir durumun bildirilmemesi halinde koşu bandının kullanılmasında da herhangi bir sakınca yoktur

Op.Dr. Latif Küpelioğlu, koşu bandı kullanacak bir anne adayının nelere dikkat etmesi gerektiğini şu şekilde sıraladı:

• Koşu bandının hız ayarı çok yüksek tutmayın.

• Dengeyi kaybetmeyecek şekilde konforlu ayakkabılar ile beraber uygun bir hızda kullanın.

• Hamilelik dönemi içerisinde hafif düzeyde spor yapılması tavsiye edilir. Belirtilen bu süre, anne adayları tarafından kendilerine göre aşırı terlemeyecek ve aşırı yorulmayacak şekilde ayarlayabilir.

• Koşu bandının bulunduğu odanın penceresinin mümkünse spor yapıldığı esnada havalanabilmesi için açık tutulması gerekir.

• Koşu veya yürüyüş yapıldığı esnada, anne adayının çok susuz kalmaması ve bol miktarda su içmesi gerekir. Bu sayede vücut tarafından kaybedilen suyun geri alınması sağlanmış olur.

• Aynı zamanda koşu bandında yürüyüş yaparken kalp atım hızınızı çok yükseltmemeye de dikkat etmelisiniz.

• Vücudunuzun vermiş olduğu uyarılara dikkat edere zorlandığınızı hissettiğiniz anda yürümeyi derhal bırakmalısınız.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal