Kaplıcaya Gitmek İsteyenler Dikkat

Genellikle kas ve iskelet rahatsızlığı yaşayan kişilerin tedavisi için kaplıcalara gitmeleri önerilmektedir. Yapılan çalışmalara göre Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından onaylı yerlerin daha güvenilir olduğu söylenmektedir. İşte kaplıcalara gitmeden önce yapılması gerekenler...

08.08.2020-12:32 - (Son Güncelleme: 08.08.2020-12:27) Kaplıcaya Gitmek İsteyenler Dikkat

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), doktor önerisi ile kaplıca tedavisine ihtiyacı olduğu uygun görülen kişilerin tedavi masraflarının, sadece Sağlık Bakanlığı’nın işletme izni verdiği kaplıca tesislerinde karşılanabileceğini açıklandı.

KAPLICA TEDAVİSİNDE GEREKLİ GÖRÜLENLER

Doktor tavsiyesi ile kaplıca tedavisine gerek görülen kişiler ve emeklilerin tedavi masrafları devlet tarafından karşılanmaktadır. Fakat SGK, bu konudaki yanlış anlamayı ortadan kaldırmak için herkesi aydınlatacak bir açıklama yaptı.

SGK'nın yapmış olduğu açıklamanın detayları şu şekilde:

'Bilindiği üzere, Sağlık Uygulama Tebliğinin ‘Kaplıca Tedavileri’ başlıklı maddesinde, ‘Kaplıca tedavisine gerek görülenler, Sağlık Bakanlığınca işletme izni verilen kaplıca tesislerine müracaat edebilirler. Sağlık Bakanlığınca işletme izni verilmeyen kaplıcalarda tedavi görenlerin, kaplıca tedavilerine ait bedeller Kurumca karşılanmaz' ifadesi kullanıldı.

Sağlık Bakanlığı’nın işletme izni verdiği 262 tesis, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Aydın, Balıkesir, Batman, Bingöl, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Niğde, Rize, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Tunceli, Uşak, Yalova, Yozgat illerinde bulunmaktadır.

HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİYOR?

Kaplıca tedavisine balneoterapi adı verilir. Balneoterapi, başta kas ve iskelet sistemi rahatsızlıkları (eklemlerdeki romatizmal hastalıklar, kas-eklem ağrıları, dizde kireçlenme) olmak üzere, nörolojik ve travmatik hastalıklarda, cilt hastalıklarında, solunum sistemi hastalıklarında, sindirim ve idrar yolu hastalıklarında ve spor sakatlıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Kanaması ya da kanama riski bulunan hastalar balneoterapi uygulamaları alamazlar. Kalp damar hastaları ile yaygın varis şikayeti bulunanların, kansızlık ve diyabet hastalarının ise öncesinde doktor kontrolünden geçmesi tavsiye edilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal