İshal Gazlı İçecek İçerek Geçer mi?

İshal ve hazımsızlığı geçirmek için halk arasında bilinen bir yöntem vardır: Gazlı içecekler. Peki, bu inanış doğru mudur?

12.12.2019-09:49 - (Son Güncelleme: 12.12.2019-13:34)

İshalle mücadele ederken yapılan denemelerden biri de gazlı içecek tüketmektir. Ancak bu durumun istenen sonucu vermemesi gibi bir durum vardır.

İSHAL GAZLI İÇECEK İÇEREK GEÇER Mİ?

Gazlı içeceklerin yemek borusu ve mide üzerinde tahriş edici etkileri mevcut. Hazımsızlık ya da ishal sorunları gazlı içecek ve kahve karışımıyla atlatılmaz. Gazlı içeceklerdeki asit ve gaz bileşimi midenin öteki sıvı alımlarına oranla daha da fazla büyümesine sebep olur. Midede uzun zaman kalabilen gazlı içecekler, mide yapısını bozar. Üstelik gazlı içecekler beynin dopamin salgılamasına sebep oluyor. Bu da insanın kendisini o içeceklere bağımlı hissetmesine sebep oluyor. Bununla birlikte asitli içecekler depresyona davet çıkarırken uzun zamanlı kullanımlarda da beyin işlevlerini yavaşlattığı bilinmektedir. Gazlı içeceklerin içinde yer alan şeker gibi maddeler aşırı tüketimde ek şekilde astım, egzama, diyabet, böbrek taşı meydana gelmesi, ileriki safhalarda böbrek yetmezliği, diş çürümeleri gibi pek çok hastalığa davetiye çıkarabilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal