İltihabı Sökmeye Yarayan Bitkiler

İltihap oluşumu birçok nedene bağlı olarak gerçekleşir. En bilinen sebepleri ise; enfeksiyon, zatürre, lupus ve romatizmadır. Doğada bulunan bazı besinler, bu iltihabı atmamıza yardımcı olur.

05.01.2019-15:13 - (Son Güncelleme: 05.01.2019-15:05) İltihabı Sökmeye Yarayan Bitkiler

İltihap oluşumu birçok nedene bağlı olarak gerçekleşir. En bilinen sebepleri ise; enfeksiyon, zatürre, lupus ve romatizmadır. Doğada bulunan bazı besinler, bu iltihabı atmamıza yardımcı olur. İşte iltihabı söküp atan mucizevi bitkiler...

Ispanak

Kışın sofralarımızın vazgeçilmezi olan ıspanağın içinde iltihap kurutan antioksidanlar ve bol miktarda E vitamini bulunur. Ispanak içinde yer alan diğer bir madde ise alfa-lionelik (ALA) isimli asittir. Bu asit iltihapların neden olduğu ağrıları azaltan bir etkiye sahiptir.

Isırgan Otu

Oluşan toksinlerin böbrekler aracılığıyla atılmasına yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda vücuttaki iltihabın azaltır ve ağrı kesici özelliği bulunur.

Fesleğen

İltihapa savaş açan bitkilerden bir tanesi de fesleğendir. Bu bitkiye kendisine has koku ve tat veren bileşen öjenol dur. Fesleğen iltihap giderici özelliğe sahiptir.

Ak Söğüt Kabuğu

Bu kabukta aspirin ile benzer özellikler taşımaktadır. içerisinde Salisin adlı madde bulunmaktadır. Ayrıca ak söğüt kabuğu ağrı kesici özelliktedir. Aynı zaman da iltihap gidericidir.

Ceviz

Yapılan araştırmalara göre günde 50 gram ceviz yiyen bir kişinin vücudunda iltihap olduğunun göstergesi olan CRP maddesinde azalma meydana geldiği tespit edilmiştir.

Zerdeçal

Hindistan yemek kültürünün önemli bir parçası olan zencefil içerdiği curcumin isimli madde ile iltihaplara karşı etkili doğal bir antioksidandır.

Zeytinyağı

Vücudunuzda iltihap var ise en etkili bitkisel ürünlerden birisi zeytinyağı olacaktır.

Sarımsak

Sarımsak içeriğinde yer alan bazı maddeler sayesinde anti-inflamatuar yani iltihap giderici özelliğe sahip bir üründür.

Zencefil

İltihap söktürücü bitkilerden biri de zencefildir.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal